BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kahraman vatandaş çığlıklara koştu!

Ereğli'de nehre düşen otomobildeki baba ve iki kızı son anda hayata tutundu.

Abone ol
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gülüç Irmağı'na devrilen otomobildeki baba ve iki kızı, vatandaşların çabalarıyla boğulmaktan son anda kurtarıldı.
 
Vedat Şahin'in (38) kullandığı 67 EL 640 plakalı otomobil, Topçalı Mahallesi mevkisinde kontrolden çıkarak Gülüç Irmağı'na devrildi. Kazayı fark eden vatandaşlar, kıyıda bağlı sandalla, suya batan otomobilin bulunduğu bölgeye ulaştı. Zamanla yarışan vatandaşlar, aracın arka camını kırmayı başardı. Vatandaşlar, yaralı sürücü Şahin ile kızları Tuanna (13) ve Rümeysa Şahin'i (9) kurtararak kıyıya çıkardı. 
 
Yaralanan baba ve iki kızı, çağrılan ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
ÇIĞLIKLARI HALA AKLIMDA
 
Kazazedeleri kurtaranlardan Volkan Karaahmetoğlu, kamyonetiyle Topçalı Mahallesi'nden geçtiği sırada kazayı fark ettiğini belirterek, yaşananları şöyle anlattı:
 
''Otomobil ırmağa düştüğünü görünce hemen polisi aradım. Ardından çevredeki 2 kişiyle birlikte ırmağın kenarında bağlı bulanan bir sandalla otomobilin yanına kadar gittik. Aracın arka camını kırarak 3 kişiyi kurtardık. Otomobilin düştüğü yerin derinliği 4-5 metrede civarındaydı. Yaralıları çıkarttıktan sonra araba tamamen suya battı. Çocukların çığlık sesleri hala aklımda. Onları kurtaramasaydık o sesler aklımdan hiç çıkmazdı'' dedi.