BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  GÜNCEL

Kahire'de bombalı saldırı

Mısır'ın başkenti Kahire'de Dışişleri Bakanlığı binası yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda en az iki polis memuru öldü.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de Dışişleri Bakanlığı binası yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda en az iki polis memuru öldü.

Patlama, Nil nehri kıyısındaki işlek bir caddede meydana geldi.

Görgü tanıkları bölgeden yoğun bir duman tabakasının yükseldiğini söylüyor.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Radikal İslamcı militanlar, ordunun 2013'te Müslüman Kardeşler mensubu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmesinden bu yana, güvenlik güçlerine saldırılarını yoğunlaştırdı.

Patlayıcıların bir ağacın altına yerleştirildiği düşünülüyor. Bölgeden gelen ilk haberlerde polis memurlarının yanı sıra iki de sivilin öldüğünden söz ediliyordu. Ancak bu haberler doğrulanmadı.

Mısır haber ajansı Mena, güvenlik güçlerinin patlamamış başka bombalar olabileceği şüphesiyle bölgeyi kordon altına aldığını duyurdu.

Daha önce çoklukla Sina yarımadasındaki güvenlik güçlerini hedef alan militanlar, son zamanlarda saldırılarını aralarında başkentin de olduğu diğer bölgelere kaydırdılar.

Militanlar, Müslüman Kardeşler'e yönelik saldırılarda ölen yüzlerce kişinin intikamını aldıklarını söylüyor.

Ülkenin demokratik yollarla seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Mursi'nin devrilmesinden sonra Müslüman Kardeşler feshedilmiş, hareketin liderleri ve binlerce üyesi hapse atılmıştı.