BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.429,95
HABER /  EKONOMİ

Kahinden korkutan çöküş kehaneti...

Piyasalardaki rallinin etkisiyle birlikte riskli varlıklara olan yatırımlar için ünlü ekonomist bakın ne yorumlarda bulundu...

Abone ol

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini önümüzdeki iki yılda küresel borsalarda büyük bir çöküşe hazırlanılması gerektiğini söyledi.

Başta ABD olmak üzere küresel borsalarda rekorlar yaşanırken kriz Kahini Nouriel Roubini’den iki yıla kadar borsalarda büyük bir çöküş yaşanacağı kehaneti geldi.

RİSKLİ VARLIKLARA OLAN YATIRIMLAR ÇOK ARTTI 

Roubini şu anda piyasalardaki rallinin etkisiyle riskli varlıklara olan yatırımların çok arttığını ve bunun sonucunun önümüzdeki iki yıllık süreçte çöküş olabileceğini ifade etti.

Las Vegas’ta özel bir toplantıda konuşan Roubini, ABD’de ekonomik verilerin zayıf olduğu ve Wall Street ile reel ekonomi arasında büyük bir algı farkı olduğunu söyledi.

DÜŞÜK FAİZ GETİRİLERİ NORMALE DÖNECEK 

Roubini, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) genişlemeci para politikasından dolayı düşük faiz getirilerinin kısa zamanda normale döneceğini de ifade etti.

Fed üst üste üçüncü yılında da parasal genişleme programını devam ettiriyor. Şu anda Fed’in 85 milyar dolarlık bir tahvil satın alma programı var.