BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.446,28
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'ın saltanatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İletişim Koordinatörlüğü'ne atadığı gelini Burcu Topbaş'ı mutluluğu için, hiçbir fedakarlıktan çekinmiyor.

Abone ol Sabah yazarı Mahmut Övür'ün yazısının satır arasında farkettik Burcu Tobbaş'ı.. Meğer Kadir Bey, gelinini başkanı olduğu belediyenin İletişim Koordinatörlüğü'ne atamış da kimsenin haberi yokmuş...

Hadi peki burayı geçtik, ya Burcu gelinin mutluluğu için yapılanlar... Mahmut Övür, "Bir bu eksikti" derken haksız değil. Çünkü Kadir Topbaş, daha önce "israf" dediği her şeyi, şimdi kendisi yapıyor.

Neden?

Nedeni Mahmut Övür'ün yazısının satır aralarında görebilmek mümkün.. İşte Övür'ün yazısı:

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sanki İstanbul'un temel sorunlarına çözüm üretilmiş, herşey bitmiş de sıra bunların duyurulmasına gelmiş gibi şimdi bir de ajans kuruyor. İlk duyduğumda doğrusu şaka sandım.
Ama projeyi gazetecilere başkan danışmanı eski vali Ömer Türk'ün açıkladığını öğrenince işin şaka yanı olmadığını anladım. Şimdi altyapısı oluşturuluyor. Dahası bu önemli girişimin fikir babasının Türk değil, bizzat başkan Topbaş olduğu konuşuluyor.
Bu işin yasal altyapısı var mı yok mu bilmiyorum ama bildiğim birşey var; daha önce belediyenin televizyonu vardı ve yasalar izin vermediği için kapatılmıştı.
Peki bu ajans kurma işi nereden çıktı? Başkan Topbaş göreve geldiğinde Gürtuna döneminden kalma herşeye ' israf' diye karşı çıkmıştı. Hatta ihaleleleri bile durdurdu. Sonra çözümsüz kalınca tek tek o projeler raftan indirildi ve sessizce sahiplenildi. Bunlardan biri de ' İstanbul Bülteni'ydi. Şimdi yeniden her sayısı 100 bin basılıyor. Anlaşılan iletişim koordinatörü
Burcu Topbaş'a bu medya argümanları yetmiyor.
Sırada başka neler var doğrusu çok merak ediyorum.