BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  DÜNYA

Kadınları ’araba’ diye pazarlamışlar

Konya polisinin, yerli ve yabancı kadınları kandırarak fuhuş batağına sürükleyen şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 6 kişi gözaltına a...

Abone ol

Konya polisinin, yerli ve yabancı kadınları kandırarak fuhuş batağına sürükleyen şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kadınları ’araba’ diye pazarladıkları ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesinde örgütlü bir şekilde fuhuş yaptıran şebekeyi tespit etti. 6 ay süren çalışmasının ardından, örgüt liderliğini Hayati K’nin (34) yaptığını belirleyen polis, şahsın uzun süredir cezaevinden örgütü yönettiğini, 1 ay önce de cezaevinden şartlı tahliye ile çıktığını belirledi. Harekete geçen polis 4 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt lideri Hayati K., annesi Satı K. (65), kardeşleri Ramazan (32), Dünyamin K. (42), kuzeni Ümit B. (24) ve 2 çocuğu olan sevgilisi Ayten A’yı (24) gözaltına aldı.

OĞLU CEZAEVİNDEYKEN, PARALARI ANNESİ TOPLAMIŞ
Operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, Konya Eğitim ve Araştırma ile Numune Hastanesinde alınan sağlık raporlarının ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Örgüt lideri olduğu ileri sürülen Hayati K’nin daha önce cinsel saldırı, tehdit ve şantaj suçlarından dolayı 7 yıl ceza aldığı ve 1,5 yıl cezaevinde yattıktan sonra 1 ay önce şartlı tahliye edildiği öğrenildi. Şüphelilerden Anne Satı K’nin, örgüt lideri oğlu cezaevindeyken kadınları tek tek arayıp, ’bugün ne yaptınız, paraları getirin" diyerek kasa rolünü üstlendiği iddia edildi.

KADINLARI ARABA DİYE PAZARLAMIŞLAR
Fuhuş örgütü üyelerinin, eşlerinden boşanmış kadınlar ile Kırgızistan’dan gelen bazı kadınları sevgili rolüyle kandırıp birlikte olduktan sonra pazarlamaya başladıkları öğrenildi. Şüphelilerin, kadınları pazarlarken polise yakalanmamak için müşterilerine "ithal mi, yoksa yerli araba mı istersiniz" diye sorarak pazarladıkları ortaya çıktı. Ahlak Büro Amirliğinde sorguları yapılacak olan şüphelilerin daha sonra İnsan ticareti yapmak, örgüt kurmak, fuhuş yaptırmak ve aracılık etmek suçlarından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)