BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.405,87
HABER /  DÜNYA

Kadın yankesiciler kamerada

İstanbul Kadıköy’de bir markette alışveriş yapan bir kadının çantasından cüzdanını çalan 2 yankesici kadın, güven timleri tarafından suçüstü...

Abone ol

İstanbul Kadıköy’de bir markette alışveriş yapan bir kadının çantasından cüzdanını çalan 2 yankesici kadın, güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Kadınların hırsızlığı gerçekleştirdiği an, marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olay dün, Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde bulunan bir markette yaşandı. Güven Timleri Şube Müdürlüğü Motorize Ekipler Amirliği’ne bağlı ekipler, Maltepe’de daha önce yankesicilik suçlarına karıştığını bildikleri Gülten A. ve Derya A. isimli şahısları görünce izlemeye aldı. Minibüse binen şahısları Kadıköy’e kadar takip eden ekipler, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde bir markete giren kadınların peşinden markete girdi. Gülten A. ve Derya A. alışveriş yapan bir kadının yanına yaklaştı. 2 kadından biri perdeleme yaparken diğeri de yaşlı kadının çantasından cüzdanını aldı. Marketin içinde bulunan ekipler, yaşananları görünce dışarıdaki arkadaşlarına durumu bildirdi. Gülten A. ve Derya A. marketten çıktıkları anda güven timleri tarafından gözaltına alındı. Şahısların yapılan aramasında müşteki S.D.’ye ait cüzdan, nüfus cüzdanı, 145 lira para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Hasanpaşa Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan Derya A. ve Gülten A. adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, yaşanan yankesicilik anı marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde S.D. markette alışveriş yaptığı sırada Derya A. ve Gülten A. markete giriyor. S.D.’nin yanına yanaşan şahıslardan biri perdeleme yaparken, diğeri S.D’nin çantasından cüzdanını alıyor. Şahıslar daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor.
(İHA)