BIST 10.180
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.455,38
HABER /  DÜNYA

Kadıköy’de Madımak yürüyüşü

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kalabalık, 20 yıl önce Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri andı. Yürüyüş esnasında yolu trafiğe kapa...

Abone ol

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kalabalık, 20 yıl önce Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri andı. Yürüyüş esnasında yolu trafiğe kapatan grup ile sürücüler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.
Yoğurtçu Parkı Platformu üyesi yaklaşık 5 bin kişi, saat 21.00’da Kadıköy Boğa Heykeli önünde bir araya geldi. Daha sonra buradan Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyüşe geçen grup, sloganlar eşliğinde 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan olayları protesto etti. Yollarda zaman zaman duran grup, Sivas olaylarında ve Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin isimlerini andı. Daha sonra olaylarda ölenler için saygı duruşunda bulunan grup, buradan da Yoğurçu Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri yürüyüş yapan grubun arasında kaldı. Kalabalık, itfaiyenin geçişi için yolu açtı.
Öte yandan, yürüyüş esnasında kalanlığın Altıyol Meydanı’nını trafiğe kapatması nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Yolun trafiğe kapanması, grup ile sürücüler arasında da zaman zaman gergin anların yaşanmasına sebep oldu.
(İHA)