BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14

Kaddafi'yi 40 bakire kadın koruyor

Kaddafi'yi 40 bakire kadın koruyor

Albay muammer kaddafi, 41 yıldır demir yumrukla yönettiği libya’da halkının isyanıyla karşı karşıya... icraatıyla tüm dünyanın gündemine girmeyi başaran kaddafi, kıbrıs harekâtı sırasında abd’ye rest çekip türkiye’ye destek verince türklerin gönlüne taht kurmuştu.

Kaddafi'yi 40 bakire kadın koruyor

Albay Muammer Kaddafi, 41 yıldır demir yumrukla yönettiği Libya’da halkının isyanıyla karşı karşıya... İcraatıyla tüm dünyanın gündemine girmeyi başaran Kaddafi, Kıbrıs Harekâtı sırasında ABD’ye rest çekip Türkiye’ye destek verince Türklerin gönlüne taht kurmuştu.

Kaddafi'yi 40 bakire kadın koruyor

Libya'yı 41 yıldır yöneten Kaddafi, liman kenti Sirte'ye yakın bir çölde, göçebe bir Berberi ailesinin oğlu olarak dünyaya geldi.

Çadır, hayatı boyunca vazgeçilmez eşyası oldu Kaddafi'nin. Devlet liderleri ile görüşmek üzere gittiği İtalya, Fransa, ABD gibi ülkelerde de yanında götürmekten çekinmediği çadırı. 5 yıldızlı otellerin bahçesine kuruldu her seferinde.

Kaddafi'yi 40 bakire kadın koruyor

SÖMÜRGE KARŞITI BABASI, HAPİS YATMIŞTI

Babası ve amcası sömürgeciliğe karşı yaptıkları eylemler nedeniyle uzun yıllar boyunca hapis yattı. Siyasetin sürekli konuşulduğu, özgürlükçü bir ailede yaşayan Kaddafi, çok parlak bir öğrenciydi. Öğrencilik yıllarında da tıpkı babası ve amcası gibi siyasette aktif oldu.

Libya Üniversitesi Tarih bölümünden 1963'te mezun olan Kadda-fi, Libya Askeri Akademisi'ni bitirdi ve daha sonra İngiltere'ye giderek "zırhlı savaş taktikleri" kurslarına katıldı. 1969'da Kara Kuvvetleri' nde yüzbaşılığa kadar yükselen Kaddafi, aynı yıl "Özgür Subaylar Hareketi" örgütüyle askeri darbe yaparak Kral İdris'i tahttan indirdi.

Kaddafi'yi 40 bakire kadın koruyor

SOSYALİST DİKTATÖR BATI'YA KARŞI

Kaddafi, darbe sonrası "Albay" rütbesi ile Libya Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Devrim Komuta Konseyi Başkanlığı'na getirildi. Libya lideri, dış politikada Arap ırkçılığına dayalı Batı karşıtı bir tavır sergilerken, ülkede sosyalist bir rejim uyguladı. Abdülnasır'ın Mısır'da gerçekleştirdiği reformları, Libya'da da uygulamaya başladı.

İngiltere ve ABD'ye ait askeri üsleri, darbeden 1 yıl sonra kapattı ve 1973 yılında Kültür Devrimi başlattı. 1977 yılında Devrim Komuta Konseyi'nin görevine son verildi. Genel Halk Kongresi Sekreterliği'ni üstlenen Kaddafi, 1979'da bu görevden çekildiyse de Devlet Başkanı olarak yönetimdeki etkisini devam ettirdi.