BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi: Libya'daki isyan bir komplodur

Libya lideri, ülkesindeki isyanın, petrol kaynaklarını kontrol etmeye yönelik bir komplo olduğunu söyledi. Kaddafi yanlısı güçler ülkenin kuzeydoğusunda karşı saldırıya geçti.

Abone ol

Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesindeki ayaklanmadan yine yabancı medyayla El Kaide örgütünü sorumlu tuttu.

Kaddafi BM'den, Libya'daki gelişmeleri soruşturmasını istedi

Albay Kaddafi, isyanın, ülkesini ve petrol kaynaklarını kontrol etmeye yönelik bir komplo olduğunu söyledi.

Libya Devlet Televizyonu'ndan halka seslenen Muammer Kaddafi, teröristerin Libya'yı mahvettiklerini, kadınlara tecavüz ettiklerini ve camilere sığınmaya çalıştıklarını belirtti.

Muammer Kaddafi, Birleşmiş Milletler'den, Libya'da neler olduğunu soruşturacak bir araştırma heyetini ülkesine göndermesini istedi.

Libya lideri ayrıca hükümet karşıtı protesto gösterilerinde rejime bağlı güçlerin halka ateş açtığını yalanladı, bunun "tamamen yalan" olduğunu söyledi.

Kaddafi güçleri karşı saldırıya geçti

Öte yandan Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler, büyük bir petrol tesisinin bulunduğu ülkenin kuzeydoğusundaki El Brega kasabasına saldırdı

Libya Devlet Televizyonu, hükümet güçlerinin kentin havaalanını ve limanını kontrol ettiklerini duyurdu.

Muhalifler ise saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

El Brega, Ecdebiye kasabası yakınlarında.

Ecdebiye ise Libya'nın ikinci kenti olup muhaliflerin kontrolüne geçen Bingazi'ye yakın kasabaların en büyüğü.

Kasabasaki BBC muhabiri John Simpson, Libya Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın yakındaki bir silah deposunu bombaladığını söyledi.

Ülkedeki isyanın ilk günlerinde birçok bölgeden uzaklaştırılarak küçük düşen Albay Kaddafi'ye bağlı güçlerin, bunu unutturmak için artık karşı saldırıya geçtikleri belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler ise Libya'da isyanın başlangıcından bu yana yaklaşık 75 bin kişinin Tunus'a kaçtığını, yakaşık 40 bin kişinin de Tunus'a gitmek için sınırda beklediğini açıkladı.