BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na saldırı

Taliban militanları, Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı koruyan güvenlik güçlerine saldırı düzenledi. Cumhurbaşkanı Karzai'nin saldırı sırasında binada olup olmadığı bilinmiyor.

Abone ol

Taliban militanları, Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezindeki cumhurbaşkanlığı sarayını koruyan güvenlik güçlerine saldırı düzenledi.

BBC Muhabiri Bilal Sarwari, saldırganların Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin korumaları, yakındaki Savunma Bakanlığı ve CIA merkezi'ndeki güvenlik güçleriyle çatıştığını bildirdi.

Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

Saldırı, Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin Taliban ve ABD arasındaki barış görüşmelerine itiraz etmesinden birkaz gün sonra yaşandı.

Karzai, görüşme süreci Afganlar'ın öncülüğünde olmadıkça, hükümetin barış görüşmeleri için kurduğu Yüksek Barış Konseyi'nin müzakerelerde yer almayacağını söylemişti.

Görgü tanıkları ve polise göre, cumhurbaşkanlığı binasına karşı saldırı yerel saatle sabah 06:30'da başladı.

Militanlar önce, onlarca gazetecinin Karzai'nin düzenleyeceği basın toplantısı için beklediği sarayın doğu kapısını hedef aldı.

Bekleyen gazeteciler arasında bulunan BBC Muhabiri Sarvari başlarının üzerinden mermiler geçerken siper almak zorunda kaldıklarını aktardı.

CIA merkezi ve Afgan Savunma Bakanlığı, cumhurbaşkanlığı sarayının yakınındaki çok sayıda resmi bina ve büyükelçilikler arasında bulunuyor.