BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  DÜNYA

Japonya'da bekar kadına ev yok! Dernek harekete geçti uluslararası ödülü kaptı

JAPONYA'da bekar annelere ev verilmemesi üzerine harekete geçen 'Little Ones’ adlı dernek çeşitli nedenlerle kullanılmayan evleri bekar annelerin barınağı haline getiryor. Dernek çalışması ile uluslararası Dünya Yaşam Alanı Ödülü'ne layık görüldü.

Abone ol

Bekar annelere için kurulan derneğe uluslararası Dünya Yaşam Alanı Ödülü verildi. Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan ‘Little Ones’ adlı dernek ülkedeki çeşitli nedenlerle kullanılmayan evleri bekar annelere yuva haline getiriyor. Ayrıca dernek toplumda bekar annelere karşı olan ön yargıları ve bekar annelerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekiyor.

10 yıl içinde 300’den fazla bekar anneye ev bulan derneğin başkanı Kunihisa Koyama, Japonya’da kadınların çocuk sahibi olduktan sonra iş bulmalarının zorluğuna değinerek, bu durumun bekar annelere yaşamlarını idame edebilmek için ‘fazladan zorluk’ eklediğini söyledi.

BEKAR KADINA EV YOK
Dernek başkanı ayrıca, “Ev sahipleri bekar annelere ev kiralamayı istemiyor, çünkü onları sabit geliri olmayanlar olarak görüyorlar” ifadelerine yer verdi. “Bu toplumsal damgalama Tokyo gibi büyük şehirlerde bekar anneleri yokluk içinde yaşamaya itiyor” diye ekledi.

 Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, Japonya dünyada en yüksek refah seviyesine sahip ülkelerden biri. Diğer yandan ülke içindeki yoksulların büyük kısmı bekar annelerden oluşuyor Japonya Sağlık Bakanlığı, 1992 ve 2016 yılları arasında bekar annelerin sayısının hızla yükseldiğini açıkladı.