BIST 10.077
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.408,49
HABER /  GÜNCEL

Japonya'da Başbakan'a evde muhalefet

Japonya Başbakanı Naoto Kan'ın eşi Nobuko, kocasına parlamentodakinden daha sert bir muhalefet sergilemekle iftihar ediyor.

Abone ol

Sever de, döver de...

Japonya Başbakanı Naoto Kan'ın sivri dilli eşi Nobuko, gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında, ''Bir daha dünyaya gelsem kocamla asla evlenmezdim'' dedi.

Nobuko Kan, tekrar dünyaya gelme fırsatı olsa, şu anki hayatından tamamen farklı bir şey yapmak isteyeceğini söyledi.

Başbakan Naoto Kan bundan daha önce karşı karşıya kaldığı en sert eleştirileri karısından işittiğini belirtmiş ve eşi Nobuko'yu ''evdeki muhalefet'' diye nitelemişti.

Nobuko Kan, Japon kamuoyunda göz kamaştıran kimanolarıyla ve sözünü hiç sakınmayan üslubuyla tanınıyor.

''Yaşadığım bu hayatı tekrar yaşamak doğrusu ilginç olmazdı'' diyen Başbakan eşi, ''Bambaşka bir hayat sürmeyi yeğlerdim'' diye konuştu.

Haziran ayında göreve gelen Başbakan Naoto Kan, zor bir siyasi süreçten geçiyor.

Kamuoyu yoklamalarında popülerliği hızla düşen Başbakan Kan, muhalefetin hükümeti felce uğratma tehdidine karşı bakanlar kurulunda değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Evde kocasına zor anlar yaşatarak aslında ona destek olduğunu söyleyen Nobuko Kan, Başbakan'ın kendisine laf yetiştirmektense muhaliflerinin karşısına çıkmayı yeğleyerek parlamentoya koşar adım gittiğini söylüyor.

Nobuko Kan, gazetecilere kocasının kendisine şu itirafta bulunduğunu anlattı: ''Parlamentoda devamlı eleştiri altındayım, herkes bir açığımı bulmaya çalışıyor; ama gene de evde seninle kavga etmekten daha iyidir.''

Japonya'da sevdiklerinizin başarılarından olabildiğince mütevazı bir dilde bahsetmek kültürel bir gelenek.

Nobuko Kan'ın bu geleneği uç noktalarına sürdüğü anlaşılıyor.

Kocası hakkında geçen yıl ''Şimdi Başbakan Oldun Da Japonya'da Ne Değişecek?'' adlı bir kitap yazan Nobuko Kan, kocasını mutfakta işe yaramayan, giyinmesini bilmeyen, liderlik vasıfları noksan bir adam olarak tasvir etti.

Nobuko Kan, haziran ayında başbakanlık konutuna taşındıkları zaman kocasının sadece yazlık kıyafetlerini yanlarında getirdiğini, çünkü kış aylarına kadar görevde kalıp kalmayacağından emin olamadığını söylemişti.