BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Japonca Allah’tan rahmet diliyorum neydi ?

Başbakan Erdoğan, konuşmasını Japonca’ya çeviren tercüman “Allah’tan rahmet diliyorum" ifadesini çevirmekte zorlanınca gülümsedi.<br/>Başba...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, konuşmasını Japonca’ya çeviren tercüman “Allah’tan rahmet diliyorum" ifadesini çevirmekte zorlanınca gülümsedi.
Başbakan Erdoğan, Japonya’nın başkenti Tokyo’da resmi programı kapsamında, konakladığı İmperial Otel’de, 1890’da Japon açıklarında batan Ertuğrul Firkateyni’ndeki Türk denizcilerden bir kısmının kurtulmasını sağlayan Japonların torunlarıyla bir araya geldi.
Tokyo Camisi’nin yerini vakfeden aileye teşekkür eden Erdoğan, "Tokyo’daki muhteşem caminin yerini vakfeden bu aileyi anmamak mümkün değil. O tabii kalıcı kıldı. Orası kaldığı sürece onlar da hayırla yad edilecektir. Gerek Salise Hanım, gerek Cemil Bey’in şahsında da tüm kardeşlerimize şahsım, bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım adına, selam, sevgi, saygılarımı gönderiyorum. Burada Salise hanımın şahsında merhum Muhittin Efendi’yi anmadan yapamayacağız Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Konuşmayı Japonya çeviren tercüman, “Allah’tan rahmet diliyorum" cümlesini çevirmekte sıkıntı çekince Erdoğan devreye girdi ve “Pınar zorlanıyorsun değil mi?” diyerek gülümsedi.
(İHA)