BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Jandarmadan rekor operasyon

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nın tarihindeki en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı

Abone ol

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 milyon dolar değerinde olduğu öne sürülen, ecstasy ve captagon gibi uyuşturucu içerikli hapların ham maddesi olarak kullanılan 60 kilo 293 gram 'Metamfetamin' ele geçirdi. Olayla ilgili biri Lübnan asıllı 3 kişi tutuklandı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, içinde uyuşturucu madde bulunduğu bilgisine ulaştığı 22 KH 403 plakalı otomobili takibe aldı. Barutluk Mahallesi'ndeki bir apartmanın önünde park eden otomobilin sürücüsü 45 yaşındaki Cemil Aktaş gözaltına alındı.

Soruşturmayı genişleten ekipler, Aktaş'ın verdiği ifade sonrası çantaların Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan Lübnan uyruklu 40 yaşındaki Karım Atwan'nın olduğunu ve Atwan'ın şehir merkezinde olduğu belirledi. Bunun üzerine ekipler, kendilerini görünce kaçmaya başlayan Atwan'ı kovalamaca sonrası yakaladı. Yurt dışından getirilen uyuşturucu maddeyi İstanbul'a götüreceği tespit edilen 44 yaşındaki Suat Çelik ise, 34 JHS 71 plakalı otomobili ile TEM otoyolu yakınlarında yakalandı.

JANDARMANIN YAKALADIĞI EN YÜKSEK MİKTAR

Çantalarda inceleme yapan uzman ekipler, 60 kilo 293 gram 'Metamfetamin' olduğunu belirledi. Bu maddenin ekstasy ve captagon gibi uyuşturucu içerikli hapların ham maddesi olarak kullanıldığı ve jandarma ekiplerinin Türkiye genelinde tek seferde ele geçen en yüksek miktar olduğu belirtildi.

Uyuşturucu maddeye el konulurken, gözaltına alınan 3 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.