BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

James Bond Türkiye'ye kazandıracak!

James Bond serisinin 23. filmi SKYFALL, vizyona çıkmasıyla birlikte Türkiye'nin büyük tanıtımını yapacak...

Abone ol

James Bond'un İstanbul, Adana ve Fethiye'de çekilen son filmi SKYFALL, 2 Kasım'da vizyonda. Uzmanlara göre Türkiye, film sayesinde 650 milyon dolarlık tanıtım yapacak.

James Bond serisinin 23. filmi SKYFALL, Türkiye'nin de tanıtımında çok önemli rol oynayacak... 2 Kasım'da 101 ülkede 12 bin aşkın sinemada gösterime girecek SKYFALL, İstanbul sahnesiyle başlayacak. Uluslararası piar uzmanları, İstanbul, Adana ve Fethiye'de çekimleri yapılan film nedeniyle Türkiye'nin 650 milyon dolarlık bir reklamının yapılacağını söyledi. Film sayesinde İstanbul Sultanahmet ve Kapalıçarşı, Adana'daki Varda Köprüsü ile Fethiye'nin büyük bir turist akınına uğrayacağına dikkat çekildi. Filmde Bond karakterini canlandıran Daniel Craig, "İstanbul özel bir kent. Kısa sürede o gizemini hissettiriyor. SKYFALL'un bu kentte çekilmesi beni çok mutlu etti" demişti.

HERKESİ REDDETTİK, TÜRKİYE'YE TEKLİF ETTİK

Bond filminin ülkelerinde çekilmesi için 19 ülke teklifte bulunmuştu. SKYFALL'un yapımcısı Michael G. Wilson, "Türkiye'deki çekimler için bizzat biz teklifte bulunduk. Özellikle İstanbul, yeni dünyanın en özel kenti. Birçok ülke teklifini İstanbul nedeniyle geri çevirdik" dedi