BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

İzmir'de okuyacak öğrencilere tavsiyeler

İzmir'de okuyacak öğrencilere tavsiyeler

Ege'nin incisi İzmir, üniversite tercihlerinde öğrenciler tarafından en başta gelen şehirler arasındadır. Peki İzmir'de gidilmesi gereken yerler nerelerdir? İzmir'de neler yapılmalıdır? İşte İzmir'i tercih eden öğrencilere tavsiyeler...

İzmir'de okuyacak öğrencilere tavsiyeler

Simite gevrek, çekirdeğe çiğdem, çamaşır suyuna klorak denilen bu şehrin diğer ilginç ve bilinmeyen yanları neler? İzmir'de okuyacak olan öğrencilerin neleri bilmesi gerekiyor? Ege Üniversitesi’ni kazananlar için yaşanacak en ideal yer Bornova. Sebebi ise neredeyse bütün fakültelerin Bornova yerleşkesinde bulunması. Bornova'daki özel yurt fiyatları ise genel olarak 700 liradan başlıyor.Zira ev kiraları da 800 liradan başlıyor ve kalite-fiyat dengesi maalesef pek iç açıcı değil. Genel olarak evler eski ve bakımsız. Bu yüzden eve çıkmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapmanız ve ince eleyip sık dokumanız gerekiyor.

İzmir'de okuyacak öğrencilere tavsiyeler

Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih edenler içinse en ideal yer Buca. Modernlik bakımından sınıfta kalmasına karşın özel yurt ve kira fiyatları cep yakmıyor. Özel yurt fiyatları 600 liradan başlıyor. Ev kiraları da bir o kadar uygun. 400 liraya kadar ev bulabileceğiniz ilçede doğalgazlı, eşyalı yeni daireler bile 750 lira gibi cüzi bir rakam tutuyor.

İzmir'de okuyacak öğrencilere tavsiyeler

İzmir’deki bir diğer üniversite ise Katip Çelebi Üniversitesi. Bu üniversite İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezinden uzak olan Çiğli’de maalesef yapılacak etkinlik sayısı da az. Buradaki kira fiyatları ise çok fazla cep yakmıyor. 500 liraya kadar inen kiralık daireler bulmak mümkün.

İzmir'de okuyacak öğrencilere tavsiyeler

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nü tercih edenler ise maalesef asıl İzmir’den oldukça uzakta yaşamayı kabullenmek zorunda kalacaklar. Üniversite, şehir merkezinden oldukça uzakta bulunan Urla ilçesinde. Buradaki öğrenciler genel olarak yaşamak için Gülbahçe Köyü’nü tercih ediyor. Kira fiyatları ise 900 liradan başlıyor.