BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de kurbanlık satışı başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla İzmir'de kurbanlıklar pazarlarda yerini almaya başladı.

Abone ol

Anadolu'nun değişik illerinden kurbanlıklarını getiren besiciler, Konak ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi'nde belediyenin belirlediği alana satış çadırlarını kurdu. Sağlık kontrolünden geçirilen kurbanlıkları kamyonlardan indiren besiciler, müşterilerini bekliyor. 

Kurban satış yerlerini gezen vatandaşlar, bütçelerine uygun hayvanı almak için çadırları geziyor. Pazarlığın ardından satılan kurbanlıklar, bayram günü sahibine teslim edilmek üzere işaretleniyor. 

- Fiyatlar alıcıya göre yüksek, satıcıya göre normal


Pazara kurbanlık bakmaya gelen Nazım Korkmaz, bu yılki fiyatları yüksek bulduğunu ifade etti.


Sıkı bir pazarlığın ardından 3 bin 900 liraya bir büyükbaş hayvan aldığını belirten Korkmaz, "Geçen sene buna benzer bir büyükbaşı 3 bin 300 liraya almıştım. Bu sene ise 600 lira daha fazlaya aldım." dedi. 

Satıcı Emin Deniz, Muş'un Malazgirt ilçesinden İzmir'e 29 büyükbaş kurbanlık getirdiğini, fiyatların geçen yılki ile aynı seviyede olduğunu ifade etti. 

Deniz, müşterilerin fiyattan şikayet etmemesi gerektiğini savunarak, "Maliyetlerimiz çok yüksek. Buraya gelirken 5 bin lira nakliye, 3 bin 500 lira da belediyeye çadır yeri parası ödedim. Buna rağmen fiyatlarımızı geçen yılki ile aynı seviyede tuttuk." diye konuştu.