BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de hayvanseverlerin barınak feryadı

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan yangın, köpek barınaklarının olduğu bölüme doğru ilerliyor. İzmirli bir hayvansever, köpeklerin büyük tehlike altında olduğu mesajını attı.

Abone ol

İZMİR'in Menderes ilçesinde Tahtalı Baraj Gölü havzası çevresi ile Gümüldür Mahallesi'nin bulunduğu ilçenin Güney, Batı ve Kuzeybatı istikametinde ilerleyen yangın bu kez de köpek barınağını tehdit etmeye başladı.

İzmirli bir hayvansever, alevlerin Şopengazi Barınağı'na doğru ilerlediğini söyleyerek, hayvanseverlerden yardım istedi.

Twitter'da hızla yayılan videoda, köpek barınağının tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen ve barınakta hasta ve engelli köpeklerin bulunduğu belirtilirken, tahliye edilmemeleri halinde köpeklerin yanacağı kaydedildi.

HİPDER BARINAĞA GİTTİ

Video kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılırken, yangınla ilgili bir açıklama da Hayvanlar için Proje Derneği'nden (HİPDER) geldi. Bölgede bulunan derneğin instagram hesabından yapılan açıklamada itfaiye ekiplerinin yangının barınağa sıçraması halinde müdahale edilebileceğinin kendilerine iletildiğini; ancak alevlerin barınağa yaklaştığı ve bu nedenle açıklamaya rağmen içlerinin rahatlamadığını duyurdu.

İşte sosyal medyada hızla yayılan o video;