BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İzmir’de 40 hektarlık alan zarar gördü

İzmir’in Urla ilçesindeki otluk alanda dün akşam yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle makilik alana ve tarım arazilerine sıçradı. 6 s...

Abone ol

İzmir’in Urla ilçesindeki otluk alanda dün akşam yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle makilik alana ve tarım arazilerine sıçradı. 6 saatlik bir çalışmanın ardından söndürülen yangın nedeniyle 40 hektarlık alan zarar gördü.
İzmir’in Urla İlçesi İskele Mahallesi Cephanelik mevkiinde dün akşam 22.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle, otluk alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle makilik alan ve tarım arazilerine sıçradı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 16 arazöz, 4 dozer, 5 su tankeri ve 7 yer ekibinin müdahale ettiği yangın ancak gece 03.00 sıralarında kontrol altına alınabildi. 04.30 sıralarında alevler tamamen söndürülürken, yangın sonucu yaklaşık 40 hektarlık alan yandı. Sabah 06.30 sıralarında bir helikopterin de katılımıyla soğutma çalışmaları yapılırken, herhangi bir yerleşim yerine zarar gelmedi.
Alevlerin yaklaşık 50 metre yaklaştığı evin sahibi Sevil Uncu yangın anlarını şöyle anlattı: “Yangın gördüm, yüreğim ağzıma geldi. Görümcemlere haber verdim. Komşum Özcan Bey geldi, koştu, yardım etti. Yangın evime saldırıya geçti ama itfaiye yetişti son anda. Tabi yollardan zor geçtiler. İtfaiye geldi ama bayağı çabaladılar gelmek için. Yol yok çünkü. İstanbul’dan sürekli çocuklarım aradı. Çok ağladılar”.
(İHA)