BIST 10.400
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.413,81
HABER /  DÜNYA

İzmir hazır, beklemeye geçti

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, Expo 2020 için tüm hazırlıkların tamamlandığını bel...

Abone ol

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, Expo 2020 için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

“SON HAFTAYA GİRİYORUZ”
Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar/Herkes için Sağlık temasıyla EXPO 2020’ye aday olan İzmir, uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, Türkiye’nin sağlık alanındaki başarı öyküsü, deneyimleri, birikimlerinin dünyanın farklı ülkeleriyle paylaşıldığını belirterek 27 Kasım’da Paris’te yapılacak EXPO 2020 adaylık oylamasına kilitlendiğini belirtti. EXPO 2020 adaylık sürecinde artık son haftaya girildiğini anlatan Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. İnsanlığın geleceği, sağlığı, mutluluğu konusunda duyarlı, yaşam hakkına saygılı olduklarına yürekten inandığımız bütün delegelerin İzmir’in heyecanına ortak olacaklarına inanıyoruz. Temamız bir kentin bir ülkenin zenginliğini değil, insanlığın geleceğini ilgilendiriyor.”

URLA’DA EĞİTİM PROGRAMI
Angola, Doğu Timor, Gine Bissau, Haiti, Liberya, Madagaskar, Mali, Nijerya, Sierra Leone, Togo, Uganda ülkelerinin acil sağlık birimi yöneticileriyle 18-22 Kasım 2013 tarihleri arasında Urla’da eğitim programlarında bir araya gelineceğini kaydeden Toprak, “Az gelişmiş ülkelerin en önemli sorunu olan acil müdahale alanındaki tecrübelerimizi aktarıyoruz. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün uzmanları, Türkiye’de Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Yönetimi, 112 Kara, Hava ve Deniz Ambulanslarının Çalışma Sistemi, Acil ve Afetlerde Sağlık Eğitimleri, Afetlerde Halk Sağlığı Hizmetleri, Afetlerde Van ve Somali deneyimleri gibi birçok konuyu katılımcı ülkelerle paylaşacaklar” dedi.
(İHA)