BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  DÜNYA

İthal dolandırıcılara suç üstü

Kadıköy’de kaçak yolla getirdikleri paraları özel bir solüsyon yardımıyla normal hale getirdiklerini söyleyerek bir emlakçıyı dolandırmaya ç...

Abone ol

Kadıköy’de kaçak yolla getirdikleri paraları özel bir solüsyon yardımıyla normal hale getirdiklerini söyleyerek bir emlakçıyı dolandırmaya çalışan yabancı uyruklu iki kişi güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Polis, her iki dolandırıcının 3 yabancı dil bildiğine dikkat çekerek benzeri durumlara karşın vatandaşları uyardı.
Göztepe’de bir emlakçıya gelen Kongo uyruklu Paul Potso ile Kamerun uyruklu Nana Erick M. Bakop, Bağdat Caddesinde emlak yatırımı yapmak istediklerin söylediler. Emlakçıdan kendilerine 10 milyon Euro değerinde bir yer bulmasını isteyen yabancı uyruklu iki kişi Fransa da bulunan patronları adına çalıştıklarını paraları da kaçak yolla getirdiklerini söyleyerek bu nedenle siyah kağıt şeklindeki Euroları özel bir solüsyon kullanarak normal hale getirdiklerin söylediler. Potso ile Bakop daha sonra yanlarında getirdikleri kağıda sürerek normal para haline getirme şeklini uygulamalı olarak gösterdiler. Bu durumdan şüphelenen emlakçı polis ekiplerine haber verdi.
İhbar üzerine emlakçı dükkanına baskın düzenleyen Güven Timleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Potso ile Bakop’u suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Göztepe Polis Merkezi’ne götürülen Potso ve Bakop’un Fransızca, Almanca ve İngilizce bildikleri tespit edildi. Polisin yaptığı sorgulamada iki dolandırıcının gerçek paraları önce özel bir solüsyon kullanarak siyah kağıt şekline getirdikleri daha sonra da dolandırmaya çalıştıkları kişilerin yanında başka bir solüsyon kullanarak tekrar eski haline getirdikleri öğrenildi. İki dolandırıcının daha sonra da ellerinde bu şekilde 20 milyon Euro para olduğunu, kendilerine ne kadar para verirlerse iki katını getireceklerini vaat ederek dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları bildirildi.
Gözaltına alınan iki zanlının yapılan üst aramasında özel solüsyonla karartılmış 300 Euro ile bu paraları normal hale getirmek için kullandıkları solüsyon ele geçirildi. Kongo ve Kamerun uyruklu iki zanlı detaylı sorgulamalarının yapılması için Kadıköy Asayiş Büro Amirliğine gönderildi. İki zanlının emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.