BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

İtalyan piyanist Soma için çaldı

İtalyan piyanist Davide Martello, Muğla’nın Bodrum ilçesinde konser verdi. Konser gelirlerini ise Soma’da hayatını kaybeden kömür işçilerini...

Abone ol

İtalyan piyanist Davide Martello, Muğla’nın Bodrum ilçesinde konser verdi. Konser gelirlerini ise Soma’da hayatını kaybeden kömür işçilerinin ailelerine bağışladı.
İtalyan asıllı Alman aktivist Davide Martello, Soma’daki maden faciasında ölen maden işçilerinin aileleri için konser verdi. Ölen işçilerin okuyan çocukları için toplanan paranın ise üniversiteye gidecek olan maden işçilerinin çocuklarına burs olacağı öğrenildi. Konser vereceği alana bisikletle çekilen, piyanosunu çalarak gelen Davide Martello “Soma’da yaşanan faciaya insanların dikkatini çekmek için buradayım. Toplanacak bağışlar orada babalarını ağabeylerini kaybeden çocukların eğitimi için kullanılacak” dedi. Yaklaşık 2 yüz kişinin izlediği konserde şeffaf bir kumbaraya para toplandı. Bir başkadır ‘Benim Memleketim’ şarkısı ile ‘Karlı Kayın Ormanında’ türküsünü de çalan Piyanist Martello’nun piyanosunu üzerindeki Türk bayrakları ise dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 3 saat konser veren genç piyaniste Bodrum’da piyanistlik yapan bazı vatandaşlar’da İtalyan piyanistin yanına oturarak beraber piyano çaldı. ’Piano for Soma’ yazılı tişörtü il sahneye çıkan Martello’nun yapılan konser programının 22 Haziran’da Soma’da sona ereceği öğrenildi.
(İHA)