BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

İtalyada sular durulmuyor

Sicilya derbisinde çıkan olaylar nedeniyle öldürülen polis memuru anısına uygulanan bir dakikalık saygı duruşunda protesto.

Abone ol

İtalya Spor Bakanı Giovanna Melandri, İtalya'daki şiddet olaylarında öldürülen polis memuru Filippo Raciti'nin anısına maçlarda uygulanan bir dakikalı saygı duruşunu taraftarların ıslıklamasını sert bir dille eleştirdi.

İtalya'da Catania ve Palermo arasında oynanan Sicilya derbisi sonrası yaşanan şiddet olayları ve bir polis memurunun hayatını kaybetmesinin sıcaklığı hala gündemdeki yerini korurken, yaşanan yeni bir gelişme yine ülke gündeminde tartışmalara yol açtı.

Olayların ardından İtalya'da tüm amatör ve profesyonel futbol maçlarını yasaklayan yetkililer daha sonra maçların başlamasına ancak sadece güvenlik önlemleri alınan stadyumlara taraftarların alınmasına karar vermişti.

Ve beklenildiği gibi İtalya'da hafta sonu maçlar başladı ancak 38 yaşında öldürülen polis memuru Raciti'nin anısına maçlar başlarken, uygulanan bir dakikalık saygı duruşu yeni tartışmalara yol açtı.