BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

İtalya'da hava ulaşımında aksama

Roma'da teknik sorunlar nedeniyle bazı havalimanlarında uçak seferlerde aksamalar meydana geldi.

Abone ol
İtalya’nın başkenti Roma’daki iki havalimanında teknik sorunlar, Milano’daki Malpensa Havalimanı'nda ise olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler aksadı.
 
İtalya Sivil Havacılık Kurumu’ndan (ENAV) yapılan açıklamada, öğle saatlerinde ikinci havalimanı Ciampino’nun radarlarındaki verilerin 10 dakika geç düşmesinden kaynaklanan teknik sorun nedeniyle hem Ciampino hem Fiumicino’da hava trafiğinin yavaşlamak zorunda kaldığı belirtilerek, akşamüstü Roma’da hava trafiğinin normale dönmeye başladığı bildirildi.
 
Bu arada, Roma Fiumicino Havalimanı’nın 3 numaralı terminalinde 7 Mayıs’ta çıkan yangından bugüne günde 5 sefer yapması gerekirken 4 sefer yapabilen Türk Hava Yolları’nın da bugün yaşanan son teknik aksaklık nedeniyle seferlerinde yer yer rötarların yaşandığı kaydedildi.
 
Öte yandan, yangınla ilgili soruşturmayı yürüten Civitavecchia Cumhuriyet Savcılığının 5 kişiyi sorguladığı basına yansıdı.
 
MİLANO'DA SAĞANAK YAĞIŞ
 
ANSA haber ajansının haberine göre, ülkenin en büyük kentlerinden Milano’nun en büyük havalimanı Malpensa’da da bugün öğleden sonra etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle havalimanına giden karayolunun bir bölümü ile inişlerin yapıldığı pistin 4’te 3’ünün sular altında kaldığı belirtildi.
 
Yağışın şiddetini arttırdığı saatlerde Malpensa’ya inişe geçen 11 uçağın ise kentteki diğer havaalanına yönlendirildiği ve bazı seferlerde de rötarların yaşandığı bildirildi.
 
THY’nin seferini ise normal olarak Malpensa’ya gerçekleştirildiği öğrenildi.
 
Meteoroloji yetkilileri, sağanağın etkili olduğu saatlerde Milano ve çevresine bin 900 yıldırım düştüğünü rapor etti.