BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,93
ALTIN 2.430,79
HABER /  DÜNYA

italya'da en iyi teklif Türkiye'den

Giglio Adası açıklarında iki sene kaza nedeniyle enkazı ada açıklarında kalan Costa Concordia kruvaziyerinin, söküm işleri için en uygun teklifi Türkiye verdi.

Abone ol

İtalya'nın Giglio Adası açıklarında iki sene önce meydana gelen kaza nedeniyle enkazı ada açıklarında kalan Costa Concordia kruvaziyerinin, söküm işleri için en uygun teklifin Türkiye'den verildiği açıklandı.

İtalya Sivil Savunma Kurumu Başkanı Franco Gabrielli, Temsilciler Meclisi Çevre Komisyonunda yaptığı bilgilendirme konuşmasında, "Devletin elinde bir İtalyan, bir Türk çözümü var. Türkiye, 40 milyon dolarla en uygun teklifi sundu" dedi.

Concordia'nın sökümü için 13 teklif aldıklarını anımsatan Gabrielli, en uygun teklifin Norveç'ten geldiğini ancak buranın mesafe nedeniyle kapsam dışı kaldığını belirtti.

Franco Gabrielli, İtalya'dan teklif veren limanlardan Palermo'nun uygun olmadığını, geminin 13 Ocak 2012'de kalkış limanı olan Civitavecchia'nın ise 200 milyon dolarlık teklifinin Türkiye'nin 40 milyon dolarlık teklifinin karşısında kategori dışı kaldığını ifade etti. İtalya'dan Piombino ve Cenova limanlarının söküm operasyonu için yakın teklifler verdiklerini ancak Piombino'nun yakın olmasına rağmen, yeterli alanı olmadığını söyledi.

Türkiye'nin, 25 yıldır İtalyan askeri gemilerinin söküm işlerini üstlendiğini hatırlatan Gabrielli, sökümün İtalya'da yapılmasından yana olduğunu fakat enkazı dahi henüz kaldırılamamış gemi için yapılan masrafların yüksek olduğuna dikkati çekti.