BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  EKONOMİ

İtalya referandum anketi sonuçları zirve yaptı Euro'dan çıkıyorlar mı?

İTALYA referandum için geri sayımda. 4 Aralık 2016'da yapılacak olan referandum anketlerine göre İtalya'nın Euro'dan çıkma ihtimali yükseliyor. En son anket sonuçlarına göre Euro'dan çıkmak isteyenlerin oranı zirve yaptı.

Abone ol

İTALYA'nın Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali yüzde 19.3'e çıkarak dört yılın en yükseğine ulaştı.

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix’in anketine göre, İtalya'nın 12 ay içinde Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimal, araştırmanın başlatıldığı 2012 yılından bu yana, yüzde 19.3 ile en yüksek düzeye çıktı.

İTALYA REFERANDUMU NE ZAMAN?

Frankfurt merkezli şirketten ankete ilişkin yapılan açıklamada, İtalya'da 4 Aralık'ta yapılacak ve siyasi düzende köklü değişiklikler öngören anayasa referandum nedeniyle yatırımcıların İtalya hakkında giderek daha fazla endişe duyduğu belirtildi.

KRİZİN FİTİLİNİ ATEŞLEYEBİLİR!

Referandumun olumsuz sonuçlanması Başbakan Matteo Renzi'yi iktidardan düşürebilir ve İtalya'da bir bankacılık krizini ateşleyebilir.

Bir ay öneki ankette İtalya, Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali en yüksek ülke olarak ilk kez Yunanistan'ı geride bırakmıştı.

SIRADA FRANSA VE HOLLANDA VAR

Ankette İtalya’nın yanı sıra Fransa ve Hollanda para birliğinden ayrılması en muhtemel ülkeler olarak belirlendi.

Fransa'nın çıkma ihtimali yüzde 4,75'le tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Hollanda'nın ihtimali de yüzde 3,4'e yükseldi.