BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsveçliler bu festivale hayran kaldı!

Hayran kaldı çünkü Türkiye'nin çok önemli üç şehri resmen şehir meydanında yeniden inşa edildi. İşte o ilginç haber;

Abone ol

İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen Anadolu Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul, Mardin ve Konya'nın tanınmış sembol binalarının maketlerinin kurulduğu şehir meydana büyük ilgi toplarken, bu dev organizasyonla Türk kültür ve medeniyeti İsveç'te tanıtılmış oldu.

"Anadolu Kültür Festivali" adı altında düzenlenen festivalde folklor ekipleri çeşitli yörelerin oyunları sergilendi, mehter takımı ve sema gösterisi yapıldı.

Alanda kurulan standlarda ayrıca, Türk el sanatlarından örnekler sergilenirken, büfelerde, Türk yemeklerinden örnekler yer aldı. Festival alanını ziyaret eden Türk ve İsveçliler, İstanbul Boğazı ve Kız Kulesini kurulan maketler aracılığıyla da olsa birebir benzerini yakından görme fırsatı buldu.

Festival alanını gezen küçüklerin yüzlerini değişik şekillerde boyanırken, ayrı bir alanda da
CHP'Lİ ORANIN OBJEKTİFİNDEN
İsveç'teki Anadolu Kültür Festivali davetlileri arasında CHP heyeti de yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, kişisel blogundan  festivalin duyurusunu yaptı. 

Stockholm'deki hazırlıklar hakkında da takipçilerine bilgi veren Oran, ayrıca festivalle ilgili fotoğraflar paylaştı.

İşte CHP'li Oran'ın objektifinden Anadolu Kültür Festivali;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLA


ziyaretçilerde bardaklarda Türk çayı ikram edildi. Ayrıca geleneksel kıyafetler içinde bir gençte Türk şerbeti sattı.

KONUKLAR RESEPSİYONDA BULUŞTU

Anadolu Kültür Festivali'nin ilk günü seçkin bir davetli grubunun katıldığı resepsiyonla başladı. Haberisvec.com'un haberine göre festival organizatörleri tarafından düzenlenen resepsiyona Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk olmak üzere çok sayıda misafir milletvekili, belediye başkanı, rektör, iş adamı, basın mensubu çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Resepsiyon festivali kısaca anlatan bir tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra festival organizatörleri adına söz alan Kubilay Altan,  İsveç’te bir ilk olan festivalin hazırlanmasında çok sayıda insanın emeği olduğunu ifade ederken, festival nedeniyle kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Büyükelçi Korutürk ise bu tip organizasyonların ne kadar zor olduğunu, en ufak detayın dahi düşünülerek hazırlanması gerektiğini bildiklerini ifade etti ve “Böyle bir büyük organizasyonu düzenleyenleri tebrik ediyorum” diye konuştu. Korutürk; ”Umarım festival süresince hava da güzel olur, emekleriniz yerini bulur” diye konuştu.

Festival organizasyonuna büyük destek veren AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise; ”Geçtiğimiz şubat ayında İsveç’e gelmiştim ve o dönemde bu projeyi nasıl gerçekleştiririz diye konuşuyorduk. Gerçekten projenin bu aşamaya gelmiş olması beni de heyecanlandırdı. ” dedi.  Festivalde ağırlıklı olarak Anadolu’nun İstanbul, Konya ve Mardin illerinin tanıtımının yapıldığına dikkat çeken Türkmenoğlu; ”Festival ile Türkiye’nin tanıtımının yapılması önemli, Emeği geçenlerin eline sağlık” diye konuştu. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise, İsveç’te 40 bine yakın Mardin kökenli Süryani vatandaş var. Bu festival ile amacımız Mardin kökenli vatandaşlarımızın ilgisini yeniden Mardin’e çekmek” şeklinde konuştu. Resepsiyon sonunda verilen kokteylde ise davetliler sohbet etme ve kaynaşma imkânı buldular.