BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.423,63
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İstifasını cebine koyup bıraktılar!

Terör örgütünün dağda 48 saat rehin tuttuğu Hüseyin Aygün'ün CHP'den istifasını beklediği öğrenildi.

Abone ol

Kaçırdığı siyasilerin elinden istifa mektubu alan teröristlerin, Hüseyin Aygün'ün karannı zamana bırakmasını istediği tespit edildi. PKK'nın "birkaç gün alıkoymayı" tasarladığı Aygün'ü kamuoyundan yükselen tepkiler nedeniyle erken bıraktığı belirlendi.

KARAR 1 AY ONCE ALINDI

Aygün'ün, kaçırılması kararının 1 ay önce alındığı öğrenildi. Talimatın Suriye uyruklu Feyman Hüseyin tarafmdan, HPG Dersim Ana Saha Komutanı Seyithan kod adlı teröriste iletildiği bilgisine ulaşıldı. Kaçırma eyleminin ise Dersim sorumlusu "Mahir" kod adlı İbrahim Çoban'a bağlı grup tarafından planlanıp, icra edildiği ortaya çıktı.

KANDİL PLANI YOKTU

Alınan bilgiye göre, Hüseyin Aygün'ü kaçıran grup, CHP'li vekili Kandil'e götürmek için bir planlama yapmadı. PKK'nın Kandil'e götüreceği kişileri süratle bölge dışına çıkardığı, ancak Aygün'ün aynı mıntıkada ve 5 kilometrekarelik bir alanda tutulduğu belirlendi. Terör örgütünün Aygün'ü bir üst komitede sorguya almadığı da tespit edildi.

'BAĞIMSIZ OL' TELKİNİ

CHP'li Aygün, kaçırıldıktan soma Dersim'deki üst komite tarafından sorgulanması için hazırlık yapıldı, ancak eylemin amacına ulaştığı kararına varılması üzerine serbest bırakıldı. Teröristler, 48 boyunca ellerinde tuttukları Hüseyin Aygün'e CHP'den istifa etmesi ve bağımsız milletvekili olması yönünde sık sık telkinde bulundu.