BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İstifa eden CHP'li başkan sert konuştu

İstifa eden CHP İzmir İl Başkanı sert konuştu: "Örgütü tanımayan bir genel başkanımız var. Örgütün sahibi ise Genel Sekreter."

Abone ol

İNTERNETHABER - CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun dün bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Gazeteci yazar Hadi Özışık'ın Best FM'de hazırlayıp sunduğu "Konuşan Türkiye" porgramında istifasının gerekçesini anlattı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav için sert konuşan Bulgun, Kılıçdaroğlu için de "örgütü tanımıyor" eleştirisi yaptı.

"Bu güne kadar Adana, Samsun il örgütleri görevden alındı. İstanbul'da Gürsel Tekin'in durumunu da hatırlıyorsunuzdur. İzmir il örgütü de istifaya zorlandı. CHP'de seçimlerde başarılı olan illerin il başkanları görevden alınıyor ya da istifa ediyorlar. CHP geçen seçimlerde 40 ilde sıfır çekti. Bir tane belediye başkanı çıkaramadı. O illerde neden başkanlar görevden alınmıyor peki?" sorusunu soran Özışık'a Ekrem Bulgun'un yanıtı şöyle oldu:

İSTİFA ETTİK ÇÜNKÜ

"İstifa, Kurultay sonrası oluşan yeni Merkez Yönetim Kurulunun İzmir İl örgütü ile uyumlu çalışamaması sonucu gerçekleşti. İl başkanları genel başkanın ildeki temsilcisidir. Kurultay sonrası defalarca istememe rağmen Sayın Genel Başkan ile konuşamadım. Bu sürede bir buçuk aylık süreçte iki görüşmemiz olabildi kendisiyle. Genel Sekreterimizile de temasımız olmuyor. İzmir yönetimine karşı gruplar tarafından çengel atılıyor. İstifa edin baskısı yapılıyordu. Anladık ki Genel Merkez'in önünü açmamız gerekiyor. İstedikleri yönetimi oluştursunlar İzmir'de diye istifa ettik."

ÖRGÜTÜN SAHİBİ GENEL SEKRETER

Ekrem Bulgun "Örgütü tanımayan bir genel başkanımız var. 'Ben halkın sorunları ile ilgileniyorum. Örgütle başka arkadaşlarımız ilgileniyor' diyor Kemal Kılıçdaroğlu." dedi ve CHP Genel Sekreterine çok sert bir eleştiri yöneltti:

"Örgütün sahibi var. Örgütün sahibi Genel Sekreter. Genel sekreter il başkanlarıyla uyumlu olması gerekir. Bize karşı soğuk davranıyordu genel sektreter."

Özışık'ın "Genel Sekreter Sav size kurultayda Baykal'ın yanında  oldunuz diye mi kötü davrandı?" sorusuna ise Bulgun şöyle yanıt verdi:

"Öyle yorumlanıyor ama biz demokrasiden yana tavır koyduk. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na karşı olmadığı halde kamuoyunda sürekli ona cephe alan birisi olarak gösterildik. Beni Kılıçdaroğlu'na destek vermiyormuş gibi lanse ettiler. Kurultay öncesinde bildiriyi imzalamadım ama kurultayda oy verdim. Kesinlikle Kılıçdaroğlu'na karşı bir hareketim yok."

İstifasından önce eski Genel Başkan Baykal'ı arayıp görüştüğünü ve istifa sürecini onunla paylaştığını da söyleyen Bulgun, Baykal'ın kendisine "İstifa kararı iyi bir şey değil ama neticede senin kararındır" dediğini de ekledi.

Bu güne kadar 8 defa İzmir İl Başkanlığı yaptığını söyleyen Bulgun, "Bu partide, 41 yılda her türlü görevde bulundum. Ben samimi olarak hizmet eden, partimin iktidarına gelmesini isteyen bir partiliyim. Ancak yaşanan bu sorun Ankara'dan çözüme kavuşturulamaz"  dedi.