BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

İşte Yeşilçam'ın unutulmaz ikilileri

İşte Yeşilçam'ın unutulmaz ikilileri

Türk sinema tarihinin yapı taşlarından olan Yeşilçam sineması günümüz birçok insanı tarafından sevilerek izleniyor. Konu bakımından birçok türe yer veren Yeşilçam sinemasından hafızalarımıza kazınmış unutulmaz ikilileri sizler için derledik!

İşte Yeşilçam'ın unutulmaz ikilileri

Bu ikili için Yeşilçam'ın anne-babaları desek yanlış olmaz. Hababam Sınıfı'ndan Mahmut Hoca karakteriyle birçoğumuzun hatırladığı ancak eski toprakların kendileri gibi daha eski filmlerden tanıdığı Münir Özkul'ı ve şimdiki büyüklerimizin bir dönemin kuzucuğu olduğu Adile Naşit... Neşeli Günler, Gülen Gözler ve Aile Şerefi gibi filmlerde başrol oynayan ikili genelde çok çocuklu ebeveynler olarak karışımıza çıktı. Neşeli Günler'de limon-sirke yüzünden ayrılan karı koca olurken, Aile Şerefi ve Gülen Gözler'de birbirlerine bağlı karı-koca rollerinde büyük işler çıkardılar. Bunun yanı sıra Hababam Sınıfı'nda disiplinli Mahmut Hoca olan Münir Özkul ve öğrencilerin annesi konumunda olan Hafize Ana rolüyle Adile Naşit bulunuyordu.

İşte Yeşilçam'ın unutulmaz ikilileri

Sadece Türk değil dünya sinemasının da ünlü komedyenlerinden olan bu ikilinin oynadığı filmleri normal bir insan bile en azından 2-3 kere izlemiştir. Kuşkusuz Yeşilçam sinemasını bize sevdiren ve oynadıkları rollerle dönemin Türkiye'sini bizlere komik dille en iyi anlatan ikililerdendi... Davaro, Kibar Feyzo, Çöpçücüler Kralı, Şaban Oğlu Şaban, Süt Kardeşler gibi filmlerde boy gösteren Kemal Sunal ve Şener Şen gerek kişilik gerekse oyunculuk bakımından Türkiye'nin en iyilerindendi.

İşte Yeşilçam'ın unutulmaz ikilileri

Özellikle Şaban Oğlu Şaban ve Süt Kardeşler filmlerinde yakınlıklarıyla göze çarpan ve Şaban-Ramazan ikilisi olarak bizleri gülmekten altımza yaptıran Kemal Sunal ve Halit Akçatepe ikilisi bu listede olmayı sonuna kadar hakediyor.

İşte Yeşilçam'ın unutulmaz ikilileri

Bir yanda Yeşilçam'ın, Malkoçoğlu ve Battal Gazi filmlerinde koca Bizans'ı yerle bir eden Cüneyt Arkın, diğer tarafta hafızlara profesyonel kötü olarak yerleşmiş Erol Taş... Bu ikili her ne kadar rolleri gereği birbirlerine zıt gözükmüş olsalar da birlikte oldukları ve kötü adamlara karşı dövüştükleri bazı filmler mevcut... Arada kendilerini de döven bu ikilinin birlikte oynadığı filmlerin en ünlüleri İki Cambaz ve Kader Arkadaşı gibi filmleri akıllara getiriyor.