BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

İşte TÜSİAD'ın yeni başkan adayı SON DAKİKA

SÜTAŞ'taki tezek iddiası sonrası TÜSİAD başkanlığından istifa eden Muharrem Yılmaz'ın yerine Haluk Dinçer'in geçeceği ileri sürüldü.

Abone ol

TÜSİAD yönetimi 6 aylığına geçici başkanlık yapacak ismi açıklamak için toplandı. Kulislerde yer alan bilgiye göre TÜSİAD'ın geçici başkanlığı için 3 başkan yardımcısından biri olan Haluk Dinçer'in adı öne çıkıyor.

Ocak 2013'te TÜSİAD Başkanı olan Muharrem Yılmaz, şirketi Sütaş ile ilgili gündeme gelen iddialar nedeni ile dün istifa etmişti.

HALUK DİNÇER KİMDİR?

1962’de İstanbul’da doğan Haluk Dinçer, University of Michigan’dan makine mühendisliği lisans ve MBA derecelerini aldı. 1995’de Temsa bünyesinde Sabancı Topluluğu’na katılan Dinçer, 2004 yılında Sabancı Holding Perakende Grup Başkanlığı görevini üstlendi. Haluk Dinçer, Mart 2011 tarihinden itibaren Sabancı Holding Perakende ve Sigortacılık Grup Başkanlığı görevini yürütüyor. Dinçer, evli ve iki çocuk babası.

 tüsiad tüsiad yeni başkanı haluk dinçer.jpg

TÜSİAD'DA NE OLDU?

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti.

Geçtiğimiz yıl 13 Ocak'ta TÜSİAD'ın Başkanı olan Yılmaz, SÜTAŞ ile ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermemesi için istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz, "SÜTAŞ'la ilgili bugün gazetelerde yapılan bazı haberlerde TÜSİAD adının ön plana çıkartıldığını gördüm. Ben TÜSİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak aldığım emanete, TÜSİAD'ın itibarının emanetine en fazla titizlik göstermesi gereken insanım. TÜSİAD'ın istismar edilmesine izin veremezdim. TÜSİAD'ın adının kullanılarak, TÜSİAD itibarıyla ilgili bir kampanya oluşturulabileceği riskiyle karşı karşıya olduğumuzu fark ettim ve TÜSİAD'ı bu işin dışına çıkartarak kendi kurumumla ilgili sorumluluklarımın başına geriye döndüm" demişti.

SÜTAŞ İLE İLGİLİ İDDİALAR

Akşam gazetesinin bugünkü sayısında SÜTAŞ'ın işe iade amacıyla Karacabey fabrikası önünde eylem yapan işçileri yıldırmak için eylem alanına 13 ton hayvan pisliği dökdüğü öne sürülmüştü