BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

Ernst & young 11. global yolsuzluk anketine yanıt veren türk yöneticilerin yüze 14'ü, son 2 yılda şirketlerinde önemli bir yolsuzluk olayı yaşandığını bildirdi.ernst & young türkiye genel müdürü osman dinçbaş ile güney doğu avrupa ve türkiye usulsüzlük incelemesi ve uyuşmazlık danışmanlığı bölümü...

İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

Ernst & Young 11. Global Yolsuzluk Anketine yanıt veren Türk yöneticilerin yüze 14'ü, son 2 yılda şirketlerinde önemli bir yolsuzluk olayı yaşandığını bildirdi.

Ernst & Young Türkiye Genel Müdürü Osman Dinçbaş ile Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı Bölümü Sorumlu Ortağı Dilek Çilingir tarafından düzenlenen toplantıyla, ''11. Global Yolsuzluk Anketi-Şirketlerde Rüşvet ve Usulsüzlük Eylemleri Raporu'' açıklandı.

İşte rapordan çarpıcı sonuçlar...

İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

Dünya genelinde 1.409, Orta Doğu ve Doğu Avrupa'da 353, Türkiye'de 50 yönetici ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırma raporuna göre, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki ve dünyadaki katılımcıların (yüzde 16) oranına paralel olarak Türk katılımcıların yüzde 14'ü son 2 yıl içinde şirketlerinde önemli bir yolsuzluk olayı yaşandığını belirtti.

İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

Yolsuzluk eylemlerinin önlenmesinde Türk yöneticilerin yüzde 90'ı güçlü bir iç denetim mekanizmasının etkili olabileceğini düşünüyor. Dünya genelinde ise bu oran yüzde 65 düzeyinde kaldığı dikkati çekiyor.

İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

Anketin Türkiye katılımcıları, muhtemel bir usulsüzlük karşısında yönetim kurulu üyelerinin yüzde 88'inin şirket faaliyetlerine bağlı olarak aldıkları sorumluluk konusunda oldukça kaygılı olduklarını ifade ederken, bu oran dünya genelinde yüzde 76, Orta ve Doğu Avrupa'da yüzde 83 düzeyinde seyrediyor.