BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  DÜNYA

İşte Papa’nın Noel mesajı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francisco, Noel ayini sonrasında yaptığı ilk "Urbi et Orbi" konuşmasında barış mesajları verdi.<br/>Gü...

Abone ol

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francisco, Noel ayini sonrasında yaptığı ilk "Urbi et Orbi" konuşmasında barış mesajları verdi.
Güney Sudan başta olmak üzere dünya üzerindeki tüm çatışmaların sona ermesi için diyalog çağrısında bulunan Francisco, herkesin bireysel olarak bir barış elçisi olması gerektiğini ifade etti.
St. Peter Bazilikası’nın balkonundan meydanda toplanan on binlerce Hristiyan’a hitap eden Papa Francisco, insanlığın "hırs ve açgözlülükten" kurtarılması gerektiğini dile getirdi.
1.2 milyar Katolik’in ruhani lideri olan Papa, Suriye, Nijerya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Irak’taki uyuşmazlıkların sona ermesi çağrısında bulunarak, İsrail ve Filistinliler arasındaki barış sürecinin "uygun şekilde neticelenmesi" için dua etti.
"Savaşların hayatları sona erdirdiğini, parçaladığını" belirten Papa Francisco, çatışmaların en büyük kurbanlarının çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve hastalar olduğunu belirtti.
Papa ayrıca, "Tanrı’dan, her birimizin her gün kendi hayatımızda, ailemizde, şehirlerimizde, uluslarımız içinde ve tüm dünyada bir barış elçisi olmamıza yardımcı olmasını isteyelim" dedi.
(İHA)