BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,58
HABER /  DÜNYA

İşte öldürürüz denilen Türk rehine!

Lübnan'da Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin dahil çok sayıda yabancıyı kaçıran Mikdad aşireti, Suriye'de kaçırılan aile üyeleri Hasan Mikdad'a zarar verilmesi halinde Tekin'i öldüreceklerini açıkladı.

Abone ol

Lübnan gazetesi Daily Star'a konuşan aşiret sözcüsü Mahir Mikdad, "Hasan'ı öldürürlerse, bizim de öldüreceğimiz ilk kişi Aydın Tufan Tekin olur" dedi.

haberine göre, Daha fazla kişi kaçırma tehdidinde bulunan Mahir Mikdad, "Hedefimizde sadece Türk vatandaşları ve Özgür Suriye Ordusu ile bağlantılı Suriyeliler var" dedi.

Mikdad aşireti dün Türk işadamı Tekin ve 20'den fazla Suriyeli'yi kaçırmıştı. Aşiret, bu kişilerin, Hizbullah nişancısı olduğu gerekçesiyle hafta başında Özgür Suriye Ordusu tarafından kaçırılan Hasan Mikdad'a karşılık alıkonulduğunu açıklamıştı. Mikdad aşireti, akrabalarının kaçırılmasından Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı sorumlu tutmuştu.

Olayın ardından Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve  Katar, vatandaşlarına Lübnan'ı derhal terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

"BANA İYİ DAVRANIYORLAR" 

Aşiret, Lübnan televizyonu El Cedid'in Tekin'le görüşmesine izin vermişti. Lübnan'daki bir şirkette çalışan 28 yaşındaki Tekin, El Cedid muhabirine, verdiği röportajda, "Korkuyor musunuz sorusuna" şu yanıtı vermişti;

-"Hayır, bana oldukça iyi davranıyorlar, kahve ve meyve getiriyorlar, yemek ister misin diye soruyorlar, açıkçası hiç rehineymişim gibi davranmıyorlar. Kendimi iyi hissetmem için sürekli benimle konşuyorlar. Burada kendimi gerçek bir rehine gibi hissetmiyorum".

Tekin ayrıca, "Eğer insanların ölmesine göz yumuluyorsa bunu yapmamaları lazım. Bu sadece benim hükümetimle ilgili değil, dünyanın her yerindeki hükümetler böyle yapmalı. Savaşı durdurmalıyız. Biz aynı kültürü paylaşıyoruz, yıllardır problemsiz birlikte yaşıyoruz" dedi.