BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

13 askeri şehit eden mektup

13 askeri şehit eden mektup

Mit heyeti tarafından imralı'dan alınarak kandil'deki kck yürütme konseyi'ne iletilen 6 sayfalık öcalan'ın el yazması mektubu, ülkeyi bölecek planlar ile barış mesajı yerine çatışma, silahlı güçlerin konumu, misilleme gibi savaş taktiklerini içeriyor.

13 askeri şehit eden mektup

MİT heyeti tarafından İmralı'dan alınarak Kandil'deki KCK Yürütme Konseyi'ne iletilen 6 sayfalık Öcalan'ın el yazması mektubu, ülkeyi bölecek planlar ile barış mesajı yerine çatışma, silahlı güçlerin konumu, misilleme gibi savaş taktiklerini içeriyor.

13 askeri şehit eden mektup

Bugün gazetesinin iddialarına göre,10 Temmuz'da Kandil'e ulaştırıldığı ortaya çıkan mektubun ardından 14 Temmuz'da KCK'nın Öcalan'ın talimatları doğrultusunda 'halk savaşının' fitilini 13 askerin şehit edildiği Silvan saldırısı ile ateşlediği görülüyor.

"KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı" şeklinde başlayan mektupta "1 Temmuz 2011 tarihli mektubunuzu aldım. Heyetle son görüşmeyi 6 Temmuz 2011'de yaptım. 10 Tem.da da görüşeceksiniz gelinen aşamada heyetle olgunlaşan düşünce ve önerilerin kesin karar aşamasına varmasını ve uygulanmasını gerektirmektedir" ifadeleri yer alıyor.

13 askeri şehit eden mektup

MHP VE CHP'YE KCK ROLÜ

İddialara göre mektupta KCK, hükümet ve TBMM'nin birbirine eş kurumlar olarak ifade edilmesi Öcalan'ın 'devlet başkanıymış' gibi muhatap alındığını ortaya koyuyor. Ayrıca, MİT'in Öcalan ile yaptığı görüşmelerde kurulması kararlaştırılan Barış ve Anayasa Konseyi gibi yapılar için Meclis çatısı altındaki MHP ve CHP ile KCK'ya da roller biçildiği şu ifadelerle anlaşılıyor: "Bunda yeni TBMM ve hükümet yapısı belirleyici rol olmak durumundadır. Heyetin hükümet ve TBMM nezdinde yürüteceği çalışmalar sürecin başarıyla gelişmesini ve pratikleşmesini sağlayacaktır.

13 askeri şehit eden mektup

Toplantıda esas olarak üzerinde durduğumuz konu Barış Konseyi'yle Anayasa Konseyi'nin tanım ve içeriğine ilişkin oldu. Mutabakat halinde olduğumuzu belirtebilirim. Birinci husus olan barış konseyi konusunda sayı olarak yaklaşık 25- 30 arasında teşkil edilmesi. Bileşiminde KCK'yı temsilen 3-5 Türkiye'deki belli başlı siyasi partilerin veya temel eğilimlerin (AKP,CHP,MHP vb.) temsilen 1- 2'şer; devleti askeri ve emniyetin 1- 2'şer akademi ve sivil toplumun, hukuk aygıtının benzer sayıda katılımları amaç açısından daha uygun olacaktır."