BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte merkeze çekilen büyükelçiler

Dışişleri Bakanlığı Irak ve Suudi Arabistan büyükelçilerini merkeze aldı. Irak Büyükelçisi Demirer en son Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı büyükelçi kararnamesi ile Irak ve Suudi Arabistan büyükelçilerini merkeze aldı.  Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

EN SON KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Kararnamede merkeze alınan isimler içinde en dikkat çeken Irak Büyükelçisi Yunus Demirer. Demirer, en son dün CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisi Büyükelçilik'te ziyaret ettiğinde görüntülenmişti.

İŞTE BÜYÜKELÇİLER KARARNAMESİ

Kararnameye göre, Suudi Arabistan Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün ile Irak Büyükelçisi Yunus Demirer ile birlikte Lüksemburg Büyükelçisi Celalettin Kart, Çin Büyükelçisi Murat Selim Esenli, Pakistan Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, Katar Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, Malta Büyükelçisi Refika Nihal Çevik, Gambiya Büyükelçisi Ali Rıza Özcoşkun merkeze alınan isimler arasında.

Kararnameye göre, Ömer Kaya Türkmen İsveç’e, Aydın Evirgen Dominik’e, Salim Levent Şahinkaya Lüksemburg’a, Ali Murat Ersoy Çin’e, Sadık Girgin Pakistan’a, Ahmet Demirok Katar’a, Ayşe Sezgin Malta’ya, Mehmet Hasan Göğüs Avusturya’ya, Ergin Soner Gambiya’ya, Faruk Kaymakcı Irak’a ve Naciye Gökçen Kaya ise Şili’ye büyükelçi olarak atandı.