BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.455,08
HABER /  GÜNCEL

İşte Mancini’nin G.Saray karnesi

Galatasaray ile sözleşmesini fesheden İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, sarı-kırmızılı takımın başında 46 maça çıktı ve takıma 7 yıl ...

Abone ol

Galatasaray ile sözleşmesini fesheden İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, sarı-kırmızılı takımın başında 46 maça çıktı ve takıma 7 yıl aradan sonra Türkiye Kupası’nı kazandırdı.
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray’ın başına İtalyan teknik direktör Roberto Mancini geçmişti. Galatasaray yönetimi takımın istenilen sonuçları alamaması sonrasına teknik direktör ile masaya oturdu. Ama sarı-kırmızılı yönetimin İtalyan teknik adamın sözleşmesinde bulunan tazminat maddesi nedeniyle eli kolu bağlanmıştı. Dün sabah Başkan Ünal Aysal ile bir araya gelen Mancini’nin, sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği bugün duyuruldu.
Mancini, Galatasaray’ın başında toplam 46 maça çıktı. Türkiye Kupası’nı 7 yıl sonra alan sarı-kırmızılı takım, ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de ikinci tura yükselme başarısı gösterdi. Mancini yönetimindeki sarı-kırmızılı takım süper ligde çıktığı 28 maçtan 16 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Özellikle takımın deplasmanlarda aldığı kötü sonuç ise taraftarlardan tepki çekti.
Roberto Mancini Galatasaray’ın başında çıktığı ilk maçta, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Juventus ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Mancini yönetiminde sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi’nde ise 7 maçta, 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.
(İHA)