BIST 10.279
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,85
HABER /  DÜNYA

İşte İstanbul Maratonu önlemleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vodafone 35’inci İstanbul Maratonu sırasında köprüde bir risk oluşmaması için önlemler al...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vodafone 35’inci İstanbul Maratonu sırasında köprüde bir risk oluşmaması için önlemler aldıklarını belirterek, “Vatandaşların köprü üzerinde beklememeleri için uyarılar koyduk. Aynı zamanda 15’er dakika aralıklarla köprüye giriş vereceğiz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü çevresinde hizmet verecek 100 yeni İETT otobüsünü hizmete alım törenine katıldı. Hizmete giren otobüsleri tanıtan Başkan Kadir Topbaş, bu hafta sonu gerçekleştirilecek 2013 Yılı Vodafone 35’inci İstanbul Maratonu için Boğaziçi Köprüsü’nde çeşitli önlemler aldıklarını söyledi.

“KENTİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM”
Maratonun pazar günü gerçekleşeceğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Bu yarışa uluslararası birçok atlet katılacak ve İstanbul, önemli bir reklam değeri kazanacak. Bunun için uluslararası maratonları izledik ve bu sene maratonumuzda küçük değişiklikler yaptık. Buraya bütün ulusal televizyonlarımızı ve dünya televizyonları canlı yayın yapacak. Bu yüzden İstanbul’un tanıtımına önemli bir katkısı olacaktır. Ama diğer taraftan kente yaşayanlar kentteki bu maraton koşusuna katılacaklar. Asya’dan Avrupa’ya geçme heyecanını birlikte yaşayacağız. Bu kentimiz için önemli bir kazanım” dedi.

“15’ER DAKİKA ARALIKLARLA KÖPRÜYE GİRİŞ VERİLECEK”
Köprünün sallanmaması için bazı önlemlerin alındığını belirten Başkan Topbaş, “Köprüyle ilgili geçen yıl da bazı tedbirler almıştık. Bu sene de halk maratonu geçiş sırasında köprü üzerinde beklememeleri için uyarılar koyduk. Bunun yanı sıra diğer taraftan köprü girişinde yüz bin ve daha fazla kişinin katılımda daha küçük gruplar şeklinde 15’er dakika aralıklarla köprüye giriş verilecek. Ve köprünün üzerinde bekleme yapılmadan belirli bir yürüyüş içerisinde geçişimizi sağlayacak bir sistem getiriyoruz. Köprüde bir risk oluşmasın diye tedbirler alınıyor” şeklinde konuştu.
(İHA)