BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
HABER /  GÜNCEL

İşte iPhone 5'in ilk görüntüsü

İnternete düşen yeni bir fotoğraf, iPhone 5'in tasarımı hakkındaki tartışmaları yeniden başlattı.

Abone ol

Apple’ın sonbaharda piyasaya sürmesi beklenen yeni nesil iPhone’un nasıl görüneceği hala büyük bir merak ve tartışma konusu. iPhone 5’in arka paneline ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf yayımlayan Japon teknoloji blogu Macotakara, tartışmaları yeniden alevlendireceği benziyor.

Macotakara’nın yayımladığı oldukça küçük fotoğrafa göre, iPhone 5’in arka paneli alüminyum kapağa sahip olacak. Kapağın üst ve alt kısımlarında ise cam paneller yer alacak. Fotoğraf doğru çıkarsa, üst panelde bir LED flaş ve eski modellerden daha büyük bir kamera lensi yer alacak.

Japon site, iPhone 5’in tasarımına ait bir fotoğraf yayımlamasının yanı sıra, tüketicilerin sabırsızlıkla beklediği cihazın Asya’daki fabrikalarda üretilmeye başlandığını öne sürdü. Ayrıca, Çin’de telefonu elde edecek olanların iPhone 5’i satmak için şimdiden Taobao sitesinde sipariş kabul etmeye başladığı ifade edildi.

En son iddialar, Apple’ın amiral gemisinin dört çekirdekli CPU işlemciye sahip olacağı yönünde. iPhone 4S, Samsung üretimi çift çekirdekli A5 çipi kullanıyor.

Apple’ın tüm mobil cihaz modelleriyle uyumlu bağlantı girişi bulunacağı öne sürülen iPhone 5’in en merak edilen yeniliği, ekran genişliği olacak. Yeni modelin, 3:2 oranındaki 8,9 santim ekran genişliğinden çıkarak, 16:9 oranında 10 santim genişliğinde ekrana sahip olması bekleniyor. Beklentiler ne yönde olursa olsun, Apple’ın son güne kadar gizliliğinden ödün vermeyeceği kesin.