BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  GÜNCEL

Elton John sevginin gücüne inanıyor

66 yaşındaki Sir Elton John baba olmanın kendisini çok değiştirdiğini söylüyor ve AIDS'i yenmenin yolunun sevgiden geçtiğine inanıyor. BBC muhabiri Rebecca Jones'un röportajı.

Abone ol

Elton John şimdiye kadar çeyrek milyar albüm sattı, dünyanın en çok satan single'ı da onun imzasını taşıyordu.

İngiliz şarkıcı kariyeri boyunca altı Grammy ve bir de Oscar kazandı.

Ancak 66 yaşındaki Elton John şu anda babalığın çalışma aşkını biraz azalttığını söylüyor.

John '' Kendimi iyi hissettiğim sürece çalışmak istiyorum, ancak Zachary söz konusu olduğunda herşey biraz değişiyor. Onu okula kendim götürmek ve onu okuldan almak istiyorum. Onun çocukluğunu kaçırmaya niyetim yok'' diyor.

Sir ünvanını taşıyan Elton John'un oğlu, 2010 yılı Noel'inde bir taşıyıcı anne sayesinde dünyaya geldi.

Ve bu bebeğin doğumu, doğal olarak ünlü şarkıcının hayatını tamamen değiştirdi.

Elton John oğlu doğana kadar, hep baba olmak için çok bencil, kariyer düşkünü ve yaşlı olduğunu düşünmüş.

İkinci çocuk

John, şimdi ''Demek ki yanlış düşünüyormuşum'' diyor ve ekliyor: ''Oğlumu sevdiğim kadar hiç kimseyi sevmedim''

Elton John, oğluyla o kadar mutlu ki, ikinci bir çocuk sahibi olmayı planlıyor.

Sir Elton ''Zamanı gelince büyük olasılıkla ikinci çocuğu da yapacağız. Daha önce hiç şu andaki kadar mutlu olmamıştım'' diyor.

Bu, gençliğinde otel odasındaki perdelerin desenini beğenmediği için olay çıkaran bir pop yıldızı için, oldukça büyük bir değişim.

Ancak çocuk sahibi olmak, Elton John'un hayatına farklı bir açıdan bakmasını sağlamış.

Elton John, ilk kitabı ''Tedavi Aşk''ta AIDS ve HIV üzerine yoğunlaşmış.

Sir Elton, ''Bugün insanlar hala HIV pozitif ve AIDS olduklarını söylemeye utanıyor. Bu hastalık cinsel yolla bulaştığı için, eşcinseller hasta olduklarını kabul etmekten çekiniyor. Böyle önyargılarla savaşmak oldukça zor. Bence durum hala, otuz yıl önce olduğu kadar vahim'' diyor.

İngiliz şarkıcı kitabında, tüm sorunların sevgi ile çözülebileceğine işaret ediyor.

John, insanların bu yaklaşımı fazla safça bulabileceklerinin de farkında. AIDS ölümcül olabilen bir hastalık ve ünlülerin sevgi konulu kitaplarıyla hemen çözüm getirilemeyecek kadar büyük bir sorun.

Ancak Sir Elton, insanların birbirlerine daha şefkatli yaklaşmalarını sağlamak istiyor.

Ona göre insanlar birbirlerine sevgi ve anlayışla yaklaşmayı başarıp korkularını bir kenara bırakabilirlerse AIDS tarihe karışabilir.

'Ayılmak'

Ancak Elton John insanların umursamaz olduklarının da farkında. Ve bu konuda özeleştiri yapmaktan da kaçınmıyor.

1980'li yıllarda binlerce eşcinsel erkek AIDS'den ölürken dünyanın en ünlü eşcinsel şarkıcısı olan Elton John bu konuda hiç sesini çıkarmamıştı.

Sir Elton, ''Ben o zamanlar bir uyuşturucu bağımlısıydım, kokain, esrar ve alkol kullanıyordum. İnsanların AIDS'den öldüklerinin elbette farkındaydım çünkü birçok dostumu kaybettim ancak birşey yapmadım. Sesimi çıkarmaya korkuyordum, çünkü sürekli uyuşturucu etkisindeydim'' diyor.

Elton John hala o dönemde birşeyler yapmadığı için kendisini suçlu hissettiğini söylüyor.

Ancak uyuşturucuyu bıraktıktan sonra, kaybettiği zamanı telafi etmeye karar vermiş ve 1992 yılında Elton John Aids vakfını kurmuş.

John hayatındaki en büyük başarısının ''ayılmak'' olduğunu söylüyor.

Eğer uyuşturucuyu ve alkolü bırakmayı başaramamış olsa, AIDS araştırmaları için 175 milyon sterlin toplamayı asla başaramayağını ve sevgilisi David Furnish ile asla tanışamayacağını anlatıyor.

İkili, İngiltere'de eşcinsel çift olarak yaşamanın yasallaştığı 21 Aralık 2005 günü ilişkilerini resmileştirdi.

Bugün eşcinsel evlilik tartışmalarının tüm dünyada manşetlerde olduğu sırada, John sevdiği adamla yasal bir bağının bulunmasından memnun olsa da, evlenme ihtiyacı hissetmediğini söylüyor.

Elton John ''İlişkimi kilisenin onaylamasına ihtiyacım yok. Biz olduğumuz gibi mutluyuz'' diyor.

Ancak şarkıcı ''Eğer evlilik yasallaşırsa buna karşı çıkacak, hayır diyecek değilim. Eşcinsel evliliklerin yasallaşması eşitlik adına önemli bir adım olacak. Bu konuda iki tarafın savlarını da anlıyorum. Ancak doğal olarak eşcinsellerin evlenebilmesi, medeniyetin sonu olmayacak'' diyor.

Her zamanki gibi sözünü sakınmayan şarkıcı ''Bence karşı cinsle evlilikler, evlilik kurumuna bizim veremeyeceğimiz kadar çok zarar verdi zaten'' diye ekliyor.

Yetenek yarışmaları

Windsor'daki evinin kütüphanesinde sorularımızı yanıtlayan Sir Elton, meslek hayatı boyunca topladığı sayısız ödül ile çevrelenmiş.

O müziğin soylularından. İngiltere'de hala stadyumları kolayca doldurabilen Rolling Stones ve Sir Paul McCartney gibi birkaç yaşayan efsaneden biri.

Elton John kariyerinin bu kadar uzun sürmesinin kendisini bile şaşırttığını söylüyor.

Şarkıcı İngiltere'yi ve bütün dünyayı kasıp kavuran yetenek yarışmalarını izlemeye pek zaman ayırmadığını söylüyor.

Sir Elton ''Genç bir müzisyenin kariyerine başlaması için, televizyon kaçırılmaması gereken bir fırsat. Ancak televizyon yarışmaları bir insanı hızla ünlü yapabildiği gibi, hızla felakete de sürükleyebiliyor'' diyor.

Şarkıcı '' Böyle bir yarışmayı kazananların kendilerini kanıtlamak için en fazla bir yılı oluyor, daha sonra başka biri daha yarışma kazanıyor ve geçen senenin yıldızı bir anda unutuluveriyor'' diyor.

Ünlü şarkıcının genç müzisyenlere tek bir tavsiyesi var:

''Bu işi yapmanın doğru yolu arkadaşlarınızla bir minibüse doluşmak, ülkeyi gezmek, canlı müzik yaparak deneyim kazanmak. Sonra da bir albüm çıkarmanın bir yolunu bulmalısınız."