BIST 10.281
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.407,54
HABER /  GÜNCEL

İşte İhsanoğlu’nun ekibi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde toplumsal uzl...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde toplumsal uzlaşı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyasını sürdürecek ekibi kamuoyuna tanıttı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanya sürecinin yol haritasını, çalışma ekibi ve çalışma ofisi hakkında bilgilendirmede bulundu. İhsanoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yerel seçim çalışmalarını yürüttüğü Filistin Caddesi’nde bulunan ofiste yürütecek.

“BİZLER PARTİ KİMLİKLERİMİZLE DEĞİL, TÜRK VATANDAŞI, TÜRK MİLLETİNE HİZMET EDEN BİRER NEFER OLARAK BURADAYIZ”
MHP Genel Başkanı Demirel, Ekmeleddin İhsaoğlu’nun isminin açıklandıktan sonra uzlaşı adayının üzerinde mutabık kaldığını ifade eden siyasi partilerin de ekipte görev alacaklarla isimlendirme yaptıklarını belirterek, “Biz burada Sayın Erdoğan Toprak, ben, Ethem Kerem Oktay Bey, Engin Özkoç Bey, Ali Tekin Bey, Ali Kemal Deveciler, İsmail Özdemir, Mehmet Kılıç ve burada aramızda bulunamayan Sadır Durmaz arkadaşımız hep beraber çalışacağız. Uzlaşma adayımızın ismi açıklandığı an itibariyle destek açıklayan diğer siyasi partilerden de isimlendirme yapılıyor” diye konuştu.
Genel başkanların ise asıl yol gösterici olduğunu kaydeden Demirel, “Bizler siyasi kimliklerimizi, parti rozetlerimizi bir kenara bırakarak, Türkiye’nin ihtiyacı olan uzlaşmayla, aklıselimle, vicdanla, merhametle, şefkatle bu ülkeyi kucaklayacak olan cumhurbaşkanını topluma takdir etmek ve topluma kazandırmak için çabalıyoruz. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kişiliğinde somutlaşmış olan tüm bu vasıfların daha iyi anlatılıp, toplumun böyle bir aklıselimle yönlendirilmesi adına bizler elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu bir uzlaşma adayıdır. Bizler parti kimliklerimizle değil, Türk vatandaşı, Türk milletine hizmet eden birer nefer olarak buradayız. Sayın Genel Başkanlarımızın talimatıyla bu vizyon içerisinde görev yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ YARINDAN İTİBAREN SİYASİ PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARINI ZİYARET EDECEK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak’ta İhsanoğlu’nun bir uzlaşının adayı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bu komisyonu farklı partilerden de katılım olacak. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız yarından itibaren siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edecek. Genel başkanların yapacağı destek açıklamasından sonra bu komisyonun sayısı daha da artacak. Bunun ön mesajlarını almış bulunmaktayız. Bu kurul bu seçim sürecince planlanmayı yapacak, sahayı kontrol edecek, iletişimi güçlendirecek. Şunun altını çizmek istiyorum; Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun finansını sadece bağışlara bağlı olarak yapacağız. Devletin imkânlarını kullanması zaten mümkün değil. Gönül ister ki diğer aday olanlarında kendi konumlarından dolayı devlet imkanlarını kullanmasınlar. Biz bunu daha önce Anaya Mahkemesi’ne götürdük. AYM ne yazık ki bu kararı iptal etmedi. Umut ediyorum ki kullanmazlar. Size haftalık programlar verilecek. Yani bizim 1 haftalık programlarımız yapılacak ve basın mensuplarıyla paylaşılacak. Ekmeleddin İhsanoğlu, bugün Türkiye’de ismi açıklandıktan sonra büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı da mutluyuz. Biz bir siyasi partiye genel başkan seçmiyoruz. Biz Türkiye’ye bir cumhurbaşkanı adayı seçiyoruz. Yani oraya gelecek cumhurbaşkanı 2015 seçimlerinde hangi parti ne oy aldı onun kaygısı içinde olmamalı. Tarafsız olmalı.”

“İHSANOĞLU’NUN CUMHURBAŞKANLIĞIYLA BERABER, YOL GÖSTERİCİ DENEYİMİYLE BERABER ÜLKE HUZURA KAVUŞUR”
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Toprak, “Bugün unutulmamalı ki 100’e yakın vatandaşımız Irak’ta rehin. Türkiye’de o kadar hızlı gündem değişiyor ki, orada ki 100 tane rehin vatandaşımızla ilgili hükümet mahcup bir tavır içerisinde. Sistemleri oturmuş, iyi yöneten ülkelerde bu kadar hızlı gündem değişmez. Onun içindir ki Cumhurbaşkanlığına gelecek şahsın hem uluslar arası alanda hem de ülkenin içinde buradaki bu stabilizasyonu huzur ortamını sağlayacak kişi olmalı. Türkiye’nin başında Milli Güvenlik Kurulu’na başkanlık yapacak kişi cumhurbaşkanı olmalı. Umut ediyorum 10 Ağustos 2014’te sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığıyla beraber, yol gösterici deneyimiyle beraber ülke huzura kavuşur” değerlendirmesinde bulundu.

“İHSANOĞLU’NUN 10 AĞUSTOS’A KADAR OLAN PLANI KABA HATLARIYLA TAMAMDIR”
Toprak, ayrıca İhsanoğlu için seçim kampanyası başlatılmadan önce farklı bir yerde bina tutmak istediklerini; binanın sahibinin hükümetten ürktüğü için binayı kiraya vermediğini iddia etti.
Toprak ve Demirel, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin İhsanoğlu’nun yarın hangi partileri ziyaret edeceğini ve saat planlamasını soması üzerine Demirel, İhsanoğlu’nun boş zamanın çok olmadığını belirterek, “Şu anda bile İhsanoğlu’nun 10 Ağustos’a kadar olan planı kaba hatlarıyla tamamdır. Yarın ve öbür gün yapılacak olan siyasi parti ziyaretleriyle ilgili de saatlerde bellidir. Sayın İhsanoğlu’nun gidişi de. Siyasi parti ayırmaksızın hepsiyle görüşmek talebinde. Kendisi her siyasi partiden randevu talep ettiler. O siyasi partilerin bir kısmı henüz randevu teyidinin saatini netleştirmediği için size şuanda o programı veremiyoruz. Akşam saatlerinde kesinleşecektir. Bütün saatler tamam olduğunda da sizlerin eline ulaşacaktır. Birkaç siyasi partiden henüz saat teyidi alınamadı. Bunların arasında AK Parti’de vardır” karşılığını verdi.

“SAYIN İHSANOĞLU YURDU DOLAŞACAK”
İhsanoğlu’nun yurdu ve yurt dışını dolaşıp dolaşmayacağı sorusuna Toprak, “Sayın İhsanoğlu yurdu dolaşacak. Zamanımız kısıtlı. Gidebildiği yere kadar gidecek. Ulaşabildiği her vatandaşımıza ulaşacak ama bu mitinglerden daha ziyade halka bire bir temas ulaşma noktasında olacak. En maksimum nasıl vatandaşlarımıza ulaşırız o noktada planlama yapıldı. Yurt dışı programı da olacak. Şu anda planlama safhasında çok talep var. bu talepler içerisinde değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU İLE BAHÇELİ İLE SAYIN İHSANOĞLU’NU GÖRMEYECEKSİNİZ”
İhsanoğlu’nun, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile ortak programlarının olup olmayacağının sorulması üzerine Toprak, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu biz parlamentoda sandalyemiz olduğu için milletvekili sandalyemiz olduğu için biz aday gösteriyor olabiliriz ama unutulmamalı ki, bu büyük uzlaşının adayı. Aramızda diğer partilerde var. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile Sayın İhsanoğlu’nu görmeyeceksiniz. Çünkü İhsanoğlu, tarafsızlığı noktasında cumhurbaşkanlığı makamının böyle bir konumu var. Bir siyasi partinin veya genel başkanıyla yan yana durmasını da doğru bulmuyoruz” ifadesini kullandı.
İhsanoğlu’nun kampanya sürecinde bir sloganının olup olmayacağı sorusuna Toprak, “Profesyonel bir takımla çalışıyoruz. O takımın çalışmaları son noktaya geldi. Onu profesyonelce inceleyeceğiz komisyon olarak. Ondan sonra yol haritasını belirleyeceğiz” dedi.

“PAZAR GÜNÜ MÜRACAATTAN SONRA ANITKABİR’İ ZİYARET EDECEK”
Yol haritalarının net olduğunu söyleyen Toprak, şunları kaydetti:
“Pazartesi günü İhsanoğlu, Pazar günü müracaattan sonra Anıtkabir’i ziyaret edecek. Yol haritamız net. Sayın İhsanoğlu sürekli basının karşısında. Ülkelerle ilgili yoğun talep var. Bizim bunlar konusunda bir eleme yapmamız lazım. Büyükşehirlerin tamamına gideceğiz. Anıtkabir ziyaretinde zaten basının karşısında olacak. Yarın siyasi partileri ziyaret edecek. Kendi programının ölçüsünde siyasi partilerle görüşmesi olacak. Burası Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasını yürüteceği yer.”

“FİNANSMAN KONUSUNDA İHTİYAÇ BUNDAN SONRA OLACAK”
Finans sorununun nasıl çözüleceğinin ve milletvekillerinden bağış desteği olup olmayacağı sorusuna Toprak, “Birçok arkadaşımız deste veriyor. Bugüne kadar finansman konusunda bir ihtiyaç olmadı. Finansman konusunda ihtiyaç bundan sonra olacak. Bu noktada halkımızın desteğine güveniyoruz. Anayasanın sağladığı böyle bir imkân var. Bu imkanı kullanacağız. Milletvekili arkadaşlarımızdan da buna katkı vermek isteyen olursa buna hayır diyemez. Kampanya başlayacak. İhsanoğlu’nun sitesi kuruldu. Hesap numaralarını kamuoyuyla paylaşacağız. En fazla 9 bin 80 lira bağış yapılabiliyor” şeklinde konuştu.
Yarın İhsanoğlu’nun Ankara’da olacağını belirten Toprak, “Bu bilgilendirme her hafta devam edecek. Bizde burayı hazır ettiğimizde burayı kullanacaklar” dedi.
Bina konusunda ne gibi sorunlar yaşadıkları sorusuna Demirel, binayı kiralamak için son aşamaya gelindiğinde ev sahiplerinin kiraya veremeyeceklerini, hükümetten baskı görecekleri konusunda endişe duyduklarını ileri sürdü.

“VARSIN BİR TEK EKSİKLİĞİ TANINMAMAK OLSUN. ONU DA BİZ TANITIRIZ”
İhsanoğlu’nun çok fazla tanınmadığı hatırlatılarak, bu süreç için neler yapılacağının sorulması üzerine Toprak, “İhsanoğlu, bu ülkenin yetiştirdiği devlet adamı. Değerli bir bilim adamı. Uluslar arası alanda itibarı olan bir kişi. Yozgat’ın bir bilgesini cumhurbaşkanı aday olsun diye önerdik. Bir tek eksikliği tanınmamak. Varsın bir tek eksikliği tanınmamak olsun. Onu da biz tanıtırız” şeklinde konuştu.
Demirel ise fazla tanınmanın bezdirdiğini kaydederek, “İhsanoğlu ile ilgili medyatik olmama gibi bir durum var. Yoksa sayın İhsanoğlu’nu dünya biliyor. Bilenmeme değildir” dedi.
Öte yandan, İhsanoğlu’nun çalışma ofisinin karşısındaki ‘çatı akıyor, çatı tamir edilir’ yazısı ise dikkat çekti.
(İHA)