BIST 10.639
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.528,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'nin İstanbul hedefi!

Berhan Şimşek başkanlığındaki CHP İstanbul il yönetimi 2011 seçimi için hedef koyarak çalışmaya başladı.

Abone ol

Berhan Şimşek başkanlığındaki CHP İstanbul il yönetimi hızlı başladı. Hedef İstanbul'da yüzde 51 oy, asgari 41 milletvekili.

Yeni CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine başladı. Yeni yönetim kurulu üyelerini basına tanıtan Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'de artık Ankara merkezli değil, Türkiye merkezli siyaset yapılacağını, seçmenin ayağına gidileceğini söyleyen Şimşek, İstanbul'un ilçe, mahalle ve sokaklarında örgütlenerek CHP iktidarıyla yüzü gülen bir Türkiye ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

SİYASETİ TİCARET İÇİN YAPMAYACAĞIZ

Şimşek, yeni yönetim kurulu üyelerinin CHP'nin 10-15 yıllık geleceğinin tablosu olduğunu belirterek, bu kadronun siyaseti ticaret için değil, halkın görmek istediği CHP iktidarına katkı sunmak için yapacağını ifade etti.

İSTANBUL'DA HEDEF 41 MİLLETVEKİLİ

Şimşek "Başarı için kriteriniz nedir?" sorusuna hiçbir zaman hamaset yapmayacağını, mevki, makam ve koltuklara bağlı bir siyaset değil, halkın ve ülkenin hizmetkarı olarak siyaset yapacağı yanıtı verdi.

Başarısızlığı düşünmek istemediğini dile getiren Şimşek, "Hep beraber genel merkeze, genel başkanımıza ve Türkiye'ye yakışır bir iktidar için asgari 41 milletvekili ve yüzde 51'lere dayanan bir oy oranı İstanbul'da hedefimiz olacak. Ve siz de (İstanbul'da 41 kere maşallah) şeklinde başlıklar atacaksınız" şeklinde konuştu.

KARTAL'A EL KOYACAK

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, bir soru üzerine MYK tarafından görevden düşürülen Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi'nin durumunun ne olacağıyla ilgili şunları söyledi:
"Ben her şeyden önce Yüksel'in abisiyim. Yarın kendisini çağırıp konuşacağım. Biz bir aileyiz. Yüksel gelecek bana, olanları anlatacak. Ben de merhem olmaya çalışacağım. Kimse CHP’den büyük değildir. Orada ilçe yönetimi düşmüştür. Yarın ilçe başkanıyla bir görüşme yapacağım. Kimseyi kırmak ve hadi git demek gibi bir lüksümüz olamaz.''

Şimşek, ilçe başkanlarının görevden alınıp alınmayacağına ilişkin bir soru üzerine de ''futbol''dan örnek verdi. Şimşek, "Sahada yorulan futbolcular varsa, bunları değiştiririz. Yorulmayanlar koşmaya devam eder'' ifadesini kullandı.