BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.391,85
HABER /  POLİTİKA

İşte AKPnin Kayseri adayları

AK Parti'nin Kayseri adayları açıklandı. Aday töreninde Cemil Çiçek yine iddialı konuştu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Diğer partileri çarpın, bölün, toplayın, çıkarın, hepsini bir araya getirin bir tek AK Parti yapmaz. Çünkü bu parti hizmet partisidir'' dedi.

Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile birlikte partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nca Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Çiçek, toplantıda yaptığı konuşmada, partililerin burada gösterdiği ihtişamın, AK Parti karşısında rakip olma iddiasında olanların büyük kongrelerinde bile görülemeyeceğini savundu.

29 Mart'taki seçimin iktidar seçimi değil, hizmet seçimi olduğunu, vatandaşın kendisine hizmet edecek insanları seçeceğini, hizmetin adresinin ise AK Parti olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:

''Çünkü, bizim heybemizde hizmetlerimiz var. Partiler, hizmet pazarına gelirken heybesinde bir şey olmalı. Türkiye'de seçime giren partiler içinde heybesinde hizmeti olan, söyleyecek sözü ve projeleri olan tek parti AK Parti'dir. Ama bazılarının heybesinde sadece çamur ve taş var. Taş ve çamur atmak üzere siyaset yapıyorlar. Türkiye bu siyaseti uzunca bir zaman yaşadı. Ama bu siyasetin Türkiye'ye hiçbir getirisi olmadı. Onun için, diğer partileri çarpın, bölün, toplayın, çıkarın, hepsini bir araya getirin bir tek AK Parti yapmaz. Çünkü bu parti hizmet partisidir. Rakip olarak huzurunuza gelenler, daha önce mahalli ve merkezi idarede görev yaptılar. Ortada gösterebileceğiniz bir tek hizmet yok. Hizmet yapılmadı, kavga ve gerginlik siyaseti yapıldı. Halen de yaptıkları kavgadan ve gerginlik çıkarmaktan başka bir şey değil.''

Siyaseti hizmet için yaptıklarını, çünkü Türkiye'nin hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çiçek, milleti daha büyük ve devleti daha güçlü yapmanın yolunun hizmetten geçtiğini kaydetti.

''İKTİDAR OLMANIN YOLU...''

AK Parti'nin demokrasinin adresi olduğunu, 6 yıllık iktidarlarında AK Parti'ye tahammül edemeyenlerin çabalarını vatandaşın gördüğünü savunan Çiçek, ''Günümüz dünyasında iktidar olmanın yolu milletin gönlüne girmekten, demokrasiden ve sandıktan geçiyor. İktidar olmanın yolunu demokrasi dışı birtakım yöntemlerde bulmak ilkelliktir ve çağ dışılıktır. Milletimize inandık ve güvendik, milletten aldığımız destekle hizmet etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

''MİLLETİMİZİN ONURUYLA HİÇ KİMSEYİ OYNATMAYIZ''

Çiçek, seçimde millet iradesine saygı duyulması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu millet büyük bir millet, yarın daha büyük olacak. Milletin başı dikti yarın daha da dik olacak. Milletimizin onuruyla hiç kimseyi oynatmayız. Milletimizin hukukunu hiç kimseye çiğnetmeyiz. Başı dik bir milletiz, başı dik milletin başı dik iktidarıyız. Ne Türkiye içinde ne Türkiye dışında milletimizin başını öne eğdirecek hiçbir yanlışın içinde olmadık. Onun için milletimiz bizi anladı ve bize destek verdi. Bundan sonra da bu anlayışla milletimize hizmet için çalışacağız. 29 Martta vatandaşımız bu anlayışla hizmet yapanlarla bu anlayış dışında siyaset yapanlar arasında tercih yapacak. Herkes bu tercihe razı olacak.

Seçimden evvel büyük millet deyip seçimde sandıktan çıkmadığında millete 'tu kaka' yapmak yok. Millete yukarıdan bakmak, aşağılamak yok. Millet iradesine saygı duymak var. Saygı duyarsanız, dersinize iyi çalışırsanız belki millet bir gün size de fırsat verebilir.''

AK Parti'nin 6 yıllık iktidarını herkesin bildiğini, 2002'den önce 2. lig takımı gibi olan Türkiye'nin artık 1. lige çıktığını, 190 ülke arasında ekonomisi en büyük 17. ülke konumuna geldiğini bildiren Çiçek, Türkiye'nin AK Parti iktidarı sonrasında ilk 10'a girerek şampiyonlar liginde oynayacağını kaydetti.
Cemil Çiçek, Türkiye, iyi yönetilir, imkanları iyi değerlendirilir ve kavgalar bir tarafa bırakılırsa bunların hiç de uzak olmadığını belirten Çiçek, ''Türkiye, kurulduğu günden beri BM üyesidir. Kıbrıs gibi en haklı davalarımızda bile İslam ülkeleri dahil 6'dan fazla oy alamadık. Ama Türkiye 1 Ocaktan itibaren Güvenlik Konseyi üyesi oldu. İlk turda 151 oy aldık. Bunlar durduk yere olmadı. Çalışılmasa, huzur ve istikrar olmasa, dünya iyi takip edilmeseydi bu başarı elde edilmezdi. Sadece bu örnek bile AK Parti'nin Türkiye'yi 6 yılda nereye getirdiğinin göstergesidir'' dedi.

NECATİ ÇETİNKAYA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde iktidara gelirken yapamayacaklarını vaat etmediklerini ve vaat ettiklerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Daha önceki iktidarların bir eser bırakamadıklarını, kendilerinin birçok ilki yaptıklarını belirten Çetinkaya, enflasyonun düştüğünü, Gayri Safi Milli Hasıla'nın arttığını, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan daha çok bölünmüş yol yapıldığını, yolsuz ve susuz köy kalmadığını anlattı.

Rakiplerinin Başbakan Erdoğan için bir zamanlar ''Muhtar bile olamaz'' dediklerini hatırlatan Çetinkaya, ''Birilerinin muhtar bile olamaz dediği liderimiz, dünya lideri, Davos lideri olmuştur'' dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise vatandaşın desteğiyle belediye hizmetlerinde ''destan yazdıklarını'' söyledi.

Göreve geldiklerinde hizmet belediyeciliği yapma sözü verdiklerini ve bu sözü yerine getirdiklerini kaydeden Özhaseki, yönetim anlayışını ve siyaset zihniyetini değiştirdiklerini, çıkar çevrelerinin yanında olmayarak herkesin başkanı olduklarını bildirdi.

Bazı belediye hizmetlerini anlatan Özhaseki, rakiplerinin büyük projelerle ilgili eleştirilerin de yersiz olduğunu söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Sadık Yakut, Taner Yıldız, Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya'nın da partilileri selamladığı toplantıda, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü mesajı yayınlandı.

Mesajında Kayseri'nin başarıları ile her zaman gurur duyduklarını, belediye başkanlarının Kayseri'ye kazandırdığı hizmetler ile göğüslerinin kabardığını ifade eden Erdoğan, 29 Martta Kayseri'den yeni rekorlar beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'nin yanı sıra ilçe ve belde belediye başkan adayları tek tek platforma çağrılarak partililere tanıtıldı.