BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.411,88

İstanbul'un belediye başkanları kim oldu?

İstanbul'un belediye başkanları kim oldu?

Resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye seçmeninin dörtte birinin yaşadığı İstanbul'da belediye başkanlıklarını bakın kimler kazandı.

İstanbul'un belediye başkanları kim oldu?

Resmi olmayan sonuçlara göre, 76 ilin belediye başkanı belli oldu. 48 ilde AK Parti'nin adayları kazanırken, 11 ilde CHP, 9 ilde BDP, 7 ilde MHP'nin belediye başkan adayları sandıktan birinci çıktı.
Resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye seçmeninin dörtte birinin yaşadığı İstanbul'da belediye başkanlıklarını bakın kimler kazandı.

İstanbul'un belediye başkanları kim oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı : AK Parti adayı Kadir Topbaş



Kadir Topbaş, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Topbaş, böylece 3 dönem üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmış oldu.

AK Parti adayı Kadir Topbaş, 2009'da yapılan seçimde 3 milyon 105 bin 555, CHP ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında 2 milyon 568 bin 710 oy almıştı.



- Topbaş'ın öz geçmişi



Artvin'de 1945'te doğan Topbaş, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Topbaş, 1972'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974'te Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi sivil mimarisindeki yeri" konusunda tamamladı.

Uzun yıllar serbest mimar olarak çalışan Topbaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı döneminde 1994-1998 yılları arasında danışmanlığını yaptı. Topbaş, danışmanlığı süresince Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkı sağladı.

Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Topbaş, bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

Topbaş, 1999'da Beyoğlu belediye başkanlığına seçildi. Bu görevi süresince İstanbul'a model olabilecek "Güzel Beyoğlu" projesini hayata geçirdi. Mimari projesini çizdiği "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon" çalışmaları kapsamında Kasımpaşa'da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

Kadir Topbaş, 2004'te yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den aday olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Topbaş, 2009'daki yerel seçimlerde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Topbaş, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı, 2015 Birleşmiş Milletler 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Üst Düzey Panel Üyeliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı görevlerini 2013'te ikinci kez seçilerek sürdürüyor.

Kadir Topbaş'ın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı "Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent", TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı "Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II" ve "Anılarda Beyoğlu" isimli eserleri bulunuyor.

Mimar ve sanat tarihi doktoru olan Kadir Topbaş, evli ve 3 çocuk babası.

İstanbul'un belediye başkanları kim oldu?

Kartal: CHP adayı Altınok Öz.


2009 yılındaki seçimlerde belediye başkanı seçilen Altınok Öz, yeniden Kartal belediye başkanlığını kazandı.

Öz'ün özgeçmişi :



Nevşehir'de 1951'de doğan Altınok Öz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 1969-1975 yıllarında CHP Ankara Merkez İlçe Gençlik Kolları ve Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu üyesi olarak siyasi çalışmalarda bulunan Öz, çeşitli demokratik kitle örgütlerinde üye ve yönetici olarak görev yaptı.

İstanbul'un belediye başkanları kim oldu?

Adalar: CHP adayı Atilla Aytaç

Oyların yaklaşık yüzde 50'sini alan Aytaç, 2009 yerel seçimlerinde Adalar Belediye Başkanı olan Mustafa Farsakoğlu'nun yerine belediye başkanı seçildi.



- Aytaç'ın özgeçmişi



Atilla Aytaç, 1958 yılında Maçka'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Aytaç, 2002-2006 yıllarında CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Halen Adalar CHP örgütü üyesi ve Nizam Mahallesi delegesi olan Aytaç, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, Karadenizliler Derneği, Maçkalılar Derneği ve Büyükada Su Sporları Derneği üyesi.