BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.443,87
HABER /  DÜNYA

İstanbul’dan Mursi’ye destek

Fatih Saraçhane Parkı’nda eylem yapan bir grup, Mısır’da yaşanan olayları protesto ederek, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verd...

Abone ol

Fatih Saraçhane Parkı’nda eylem yapan bir grup, Mısır’da yaşanan olayları protesto ederek, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verdi.
Saraçhane Parkı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Mısır’da 30 Haziran günü başlayan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı ayaklanmaları protesto etti. Tekbir getiren grup, “Hukuksuzluğa ve laik zorbalığa karşı diren Mursi, diren Mısır”, “Darbeciler yenilecek İslami hareket kazanacak”, “ Zorbalığa karşı Mursi’ye Evet” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.
Eylemde açıklama yapan Gazeteci- Yazar Ahmet Varol, batı medyasının karalama politikasını Mısır’da da gördüklerini belirterek, “Kamuoyuna olayları aktarırken Batı medyası yalancı, sahtekâr, ters çevirme tecrübelerini sonuna kadar değerlendirdi. Aynısı şimdi Mısır olayları Türkiye’ye kamuoyuna ya da dünya kamuoyuna yansıtılırken yine böyle kaynaklardan ters düz edilerek aktarılıyor. Bu yanlışın düzeltilmesi konusunda dürüst medyaya çok görev düşüyor” dedi.
Artık darbeci zihniyetin çöktüğünü belirten Varol, “Darbe tehditleriyle de halkın iradesine engel konulmaz. Halkın idaresi özgür iradesi ortaya çıkmıştır. Bu halka yeniden seçme yeniden tercih etme hakkı verilirse tercihi aynı olacaktır” dedi.
Özgür- Der Başkanı Rıdvan Kaya ise Mısır’da yaşanan olayların sadece Mısır’a özgü olaylar olmadığını belirterek, “Baktığımızda küresel anlamda İslami harekete karşı savaş açan geniş bir cephenin olduğunu görüyoruz. Bu cephenin her yerde ortak hareket etmeye başlaması dikkat çekicidir. İslami harekete karşı bütün unsulara bütün zalimlere karşı bütün diktatörlük yanlarına bütün zorbalara karşı Müslümanların da hep beraber olduklarını göstermek için buradayız. İnşallah şu adan kalbimiz nasıl Mısır için atıyorsa Suriye için Filistin için Irak’ta, Afganistan’da her yerde direnen insanlar için İslami kimliğimiz taleplerimiz için meydanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Eylemin ardından grup sessizce dağıldı.
(İHA)