BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da yoğun Gezi önlemleri

Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde olası eylemlere karşı İstanbul'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinde sakin olduğu belirtilen Taksim ve çevresinde binlerce polis görev yapıyor.

Abone ol

Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde olası eylemlere karşı İstanbul'da Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Taksim, Şişli ve Beşiktaş'ta yaklaşık 25 bin polisin görev yaptığını açıklarken, 50 Toplumsal olaylara müdahale aracı da (TOMA) hazır bekletiliyor.


Sabah saatlerinden itibaren Taksim'e otobüslerle polis taşınırken, itfaiye ve belediye araçları da meydanda hazır tutuluyor.

İstanbul Emniyeti'nde tüm izinler iptal edilirken Türk Hava Yolları'ndan kiralanan uçaklarla Sinop, Ordu, Samsun, Giresun, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Kastamonu, Elazığ, Bingöl, Mardin'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen polisler, otobüslerle görevlendirildikleri yerlere hareket etti..

Sabah saatlerinde sakin olduğu belirtilen Taksim'e çıkan yollarda toplanmalara izin verilmeyecek.

Daha önce önlemler kapsamında Metronun da Osmanbey durağına kadar çalışacağı ve Taksim'e gitmeyeceği söylenmişti. Ancak Taksim durağının sabah saatlerinde açık olduğu kaydediliyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi olaylarının yıldönümünün sükunetle geçmesini arzu ettiklerini söyledi

Mutlu "Sükunetle geçmesini arzu ediyoruz. Her zamanki gibi tedbirlerimizi alacağız. Her zaman tedbirimiz var bizim şehrin güvenliğiyle ilgili." diye konuştu.

Alınan bu önlemlere karşın, Taksim'de saat 19.00'da özellikle sosyal medya üzerinden eylem çağrıları yapılıyor.