BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

İstanbul'da yer yerinden oynadı

İstanbul'da yer yerinden oynadı

İstanbul'da kadınlar ve erkekler, 'One Billion Rising/Bir Milyar Ayaklanıyor' etkinliği kapsamında, kadına şiddeti protesto etmek amacıyla dans etti

İstanbul'da yer yerinden oynadı

İstanbul'da kadınlar ve erkekler, ''One Billion Rising/Bir Milyar Ayaklanıyor'' etkinliği kapsamında, kadına şiddeti protesto etmek amacıyla dans etti.

İstanbul'da yer yerinden oynadı

Kadına yönelik şiddete, tecavüze, enseste, sünnete ve seks köleliğine dikkati çeken ''V-Day Hareketi'', kadına yönelik şiddete ''dur'' demek için bu yıl bir milyar kadına ulaşmayı amaçladı.

Kuruluşunun 15. yıl dönümünde ''One Billion Rising'' etkinliğini hayata geçirerek, 180 ülkedeki kadınları küresel ayaklanmaya çağıran ''V- Day Hareketi''nin bu çağrısına Türkiye'den de destek geldi.

İstanbul'da yer yerinden oynadı

Haftalar öncesinde bugün için hazırlanan kadınlar, İstanbul'un farklı yerlerinde kadına şiddeti protesto etmek amacıyla eş zamanlı dans etti.

''One Billion Rising'' etkinliği için Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademisi işbirliğiyle ücretsiz verilen dans derslerine katılan kadınlar, Beşiktaş'ta Barbaros Meydanı'nda bir araya geldi.

İstanbul'da yer yerinden oynadı

Kollarına şiddeti protesto etmek amacıyla kırmızı kurdele bağlayan ve üzerinde ''Daha çok kadın, daha çok demokrasi'', ''Hayatta paylaşım, listede paylaşım'', ''Ne siz ne biz, hepimiz eşitiz, milletvekilliği hedefimiz'' yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, ''Kadına şiddete hayır'' sloganı attı.