BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da operasyon: 44 gözaltı

İstanbul'un 28 ilçesinde sabaha karşı operasyon yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, gazeteciler ve eski belediye başkanlarının da olduğu bildirilen 44 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

İstanbul'un 28 ilçesinde sabaha karşı operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 44 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, gazeteciler ve eski belediye başkanlarının da olduğu bildiriliyor.

Özgür Gündem gazetesi, editörlerinden Hicran Ürün'ün de gözaltında olduğunu açıkladı.

Polisin elindeki listede 66 kişinin bulunduğu, 22 ismin halen arandığı bildiriliyor.

Operasyon, Halkların Demokratik Partisi açıklandığı güne rastladı.

HDP'li eski İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel Twitter'da olayı "Siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Seçim öncesi İst.da yapılan gözaltılar HDP'yi baraj altında brakma stratejisinin bir parçası mı?" diye yorumladı.

Polis tarafından yapılan açıklamada "Sultangazi, Bağcılar, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Beyoğlu ve Şişli'nin de aralarında bulunduğu 28 ilçede bulunan 62 adrese, özel harekat ekiplerinin de desteğiyle baskın düzenlendi" deniyor.

Gözaltına alınan 44 kişinin sağlık muayenesinden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ifade vermeye götürüldükleri de kaydediliyor.

Polisin bu kişileri mahkemeler kurarak yargılama yaptıkları, PKK adına esnaftan zorla para topladıkları ve PKK propagandası yaptıkları iddialarıyla gözaltına aldığı kaydediliyor.