BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.424,08
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da lüks siteye şafak baskını

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şafak vakti İstanbul'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Abone ol

Fatih, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından sabahın ilk saatlerinde hareket eden Mali Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, daha önceden belirlenen bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

100'E YAKIN ADRESE BASKIN, 76 ŞÜPHELİ HAKKINDA ARAMA KARARI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen hayali ihracat soruşturması kapsamında sabah 100'e yakın adrese baskın yapıldı. Mali Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda 76 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne getiriliyor.

52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Özel Harekat Şube müdürlükleri polislerinin de destek verdiği operasyonda, hayali ihracat yaptıkları iddiasıyla 52 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, hastanelerde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirildi.

GÜMRÜK MEMURU, İŞ ADAMI VE DÖVİZ BÜROSU ÇALIŞANLARI GÖZALTINDA

Şüpheliler arasında gümrük memuru, iş adamı ve döviz bürosu çalışanlarının da bulunduğu bildirildi. Operasyonda bir iş adamının Başakşehir'deki rezidans dairesinde gözaltına alındığı öğrenildi.

HAYALİ İHRACAT

Şüphelilerin, yurt dışından getirdikleri tekstil ürünlerini gümrükte sahte evrak düzenleyerek iç piyasaya sundukları, vergi kaçakçılığı yaparak devleti zarara uğrattıkları iddia edildi.

REZİDANSTAKİ İKİ DAİREYE OPERASYON

Operasyona Organize Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat Polisleri de destek verdi. Bakırköy, Osmaniye Mahallesi, Sığırtmaç Caddesi'nde bulunan lüks bir siteye giren  polis ekipleri içeride incelemelerde bulunurken başka bir ekip de Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan bir rezidanstaki iki daireye operasyon düzenledi.  Operasyonun içeriği hakkında bilgi verilmezken, incelemeler devam ediyor. 

safak.jpg

GÖZATINA ALINAN KİŞİ RAHATSIZLANINCA AMBULANSLA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Bu arada, Osmaniye Mahallesi, Sığırtmaç Caddesi'nde bulunan lüks bir sitedeki incelemenin ardından gözaltına alınan bir kişi rahatsızlanınca adrese ambulans çağırıldı. Gözaltına alınan kişi eli kelepçeli olarak ambulans aracına bindirilerek hastaneye götürüldü. Rezidanstaki incelemeler sırasında da bir kişi gözaltına alındı.

polis.20150519090748.jpg

site.20150519090844.jpg