BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da hava patladı! Profesör uyardı : 'Dışarı çıkmayın!'

İSTANBUL'da beklenen kuvvetli yağış başladı. Avrupa yakasında trafik şimdiden felç oldu. Meteoroloji profesöründen ise 'dışarı çıkmayın' uyarısı geldi. Profesör dolu yağacak mı sorusunun yanıtı da verdi. İşte İstanbul hava durumuyla ilgili son bilgiler;

Abone ol

İSTANBUL'da bugün gün boyu etkili olması beklenen şiddetli sağanak yağış Avrupa yakasında etkili bir şekilde başladı. Batı ilçelerinde etkili olan yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Başlayan yağış trafiği de olumsuz yönde etkiledi. D-100'de trafikte yoğunluğu yaşandığı bildirildi.

Peki geçtiğimiz günlerde büyük hasara sebep olan dolu yağışı tekrarlanabilir mi? Herkesin endişe ettiği sorunun yanıtını 'dışarıda fazla kalmayın' diye uyaran meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen verdi.

DOLU NERELERİ VURACAK?
Profesör Şen, dolu yağışının görüleceği yerleri de açıkladı ve twitter hesabından şunları yazdı:
-İstanbul'un güneyinde daha çok aktivite var En son dolu yağısıyla kıyaslanamaz daha zayıf. Dolu yapma olasılığı olan sistem daha cok Gemlik-Yalova - Armutlu arasında görünüyor.

-İstanbul'u etkileyecek bulut kümesi şu an dolu oluşturacak enerjide değil. İstanbulda bu yağış su baskınına yol açabilir.

MİKDAT KADIOĞLU : KORKULACAK BİR ŞEY YOK

Meteoroloji uzmanı Mikdat Kadıoğlu da hesabından son durumun haritasını paylaştı ve "Bati Karadeniz, Duzce, Izmit oglenden sonra dikkatli olmali. Istanbulun buyuk kisminda korkulacak bi sey yok" diye yazdı.

Meteorolojinin haritası : İstanbul üzerindeki yağmur yüklü bulutlar, saat 12.00 itibariyle meteoroloji radarına ise şöyle yansıdı...

GECE YARISINA KADAR SÜRECEK

Saatlik hava durumu tahminine göre İstanbul'daki yağışlar gece yarısına kadar çok kuvvetli olarak devam edecek.

Böylesi görülmedi paspas, naylon, kilim ne varsa...

Saatlik hava durumu! 30 il için meteoroloji alarm verdi işte o iller